2024. február 28., szerda

A magyar érdekképviseletért

Magyarkanizsai körútján a város vezetőivel és vállalkozókkal találkozott dr. Pásztor Bálint

Az eseményhez fotógaléria kapcsolódik, amit ITT érhet el.

Az előrehozott választások közeledtével a Vajdasági Magyar Szövetség a legnagyobb településeken is megfordul, ugyanakkor a legkisebbeket sem hagyja ki a sorból. Minden magyarok lakta városban és faluban jólesik az embereknek, hogy mindenki egyaránt fontosnak érezheti magát, és a lakossági fórumokon a személyes találkozások alkalmával közvetlenebb hangnemben is beszélgethetnek a politikusokkal, akik az ő érdekeiket képviselik. Magyarkanizsán kedden tett látogatást dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke, és vele tartottak a környező települések VMSZ-es politikusai, valamint a köztársasági és a tartományi választási listán szereplő jelöltek is. Dr. Pásztor Bálint meglátogatta a helyi rádiót, ahol stúdióbeszélgetést rögzítettek vele, amelyben hangsúlyozta a közelgő választásokon való részvétel fontosságát.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

A második helyszínen, a Komunalac Kommunális Közvállalatban Pálfi Ervin vállalatigazgató, a magyarkanizsai helyi közösség tanácsának elnöke kalauzolta végig a küldöttséget. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, Lackó Róbert, a magyarkanizsai községi képviselő-testület elnöke és Kónya Róbert polgármesteri tanácsnok mint a helyiek képviselői körbevezették a vendégeket, akik között ott volt még Jaksa Róbert környezetvédelmi államtitkár, Kormányos László, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság sporttal megbízott segédtitkára, Burány Hajnalka, a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ megbízott igazgatója és Sövény Rudolf, a VMSZ tagja.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

A Komunalac Kommunális Közvállalat telephelyének körbejárása után a Vigadóhoz sétáltak át, ahol megtekintették a jelenleg is folyó munkálatokat. Hamarosan elkészül a Vigadó terasza, ami a helyieknek öröm, a városvezetőségnek büszkeség, a vendégeknek pedig a környezet szép látnivalója, ugyanis a park adott okot a gyönyörködésre. A küldöttség ezután egy családi magánvállalkozás egyik ágát is meglátogatta, ahol a szívélyes fogadtatás mellett elbeszélgettek a cégvezetővel, Dobó Rihárddal, aki a jelenlegi gazdasági helyzet kihívásairól is szót ejtett. Közelebbi képet nyerhettek a politikusok a vállalkozók sikereiről, ugyanakkor az őket foglalkoztató gondokról is.

A Cnesában Sarnyai Károly igazgató fogadta és vezette körbe a vendégeket. Az oktatási és művelődési intézmény a közelmúltban sok újításon esett át, amelyek java részét támogatásból valósították meg.

Dr. Pásztor Bálint elmondta, hogy Magyarkanizsán néhány óra alatt leltárba vehették, hogy miért fontos a magyar érdekképviselet akár a köztársasági, akár a tartományi parlamentben.

– A közvállalat révén láthattuk, hogy az országos környezetvédelmi minisztériumnál sikeresen pályáztak, amihez szükség volt arra, hogy a Vajdasági Magyar Szövetségnek olyan megbecsültsége legyen Belgrádban, ami ezt lehetővé teszi. Csaknem 170 önkormányzata van az országnak, és a pályázatok kiírásánál hatalmas a verseny. Az az önkormányzat nyer, amelynek megfelelő a lobbija. Ugyanez érvényes a Cnesa és a Vigadó esetében is. Ehhez szükséges, hogy a Vajdasági Magyar Szövetségnek legyen erős politikai érdekképviselete. Ami a vállalkozókat illeti, a Prosperitati is nagy segítséget jelent, éppen ezért örülök annak, hogy a napokban újabb pályázatok megjelenését jelenthetjük be. Mindezek a bizonyítékok mondatják azt velem, hogy arra kérjük az embereket, december 17-én támogassák a Vajdasági Magyar Szövetség listáit országos és tartományi szinten is, hogy mindezeket a fejlesztéseket itt, Magyarkanizsa községben is folytatni tudjuk – hallottuk dr. Pásztor Bálinttól.

Gergely Árpád felvétele

Gergely Árpád felvétele

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester is hangsúlyozta, hogy az önkormányzati fejlesztések többségénél nagyon fontos a jó együttműködés a tartományi és a köztársasági szervekkel, ahol elengedhetetlen a magyar érdekképviselet.

A magyarkanizsai körút telt házas lakossági fórummal fejeződött be a magyarkanizsai városházán, ahol dr. Pásztor Bálint, Fejsztámer Róbert és Kónya Róbert szóltak a választások fontosságáról. Hallhattunk arról, hogy a VMSZ gyakorlati szempontból közelíti meg a problémákat, és odafigyel az emberek igényeire, arra, hogy mit várnak el az emberek, és azt tűzön-vízen keresztülviszi.

Nyitókép: Gergely Árpád felvétele