2023. december 5., kedd

Fiatal vállalkozók számára szerveztek Topolyán konferenciát

Hatvan vállalkozó, vállalkozás megindítását tervező, vagy vállalkozásban más módon érdekelt fiatal vett részt a Vállalkozz te is! elnevezésű üzleti konferencián, melyet Topolyán a PONT, Topolya Község Ifjúsági Szövetsége szervezett. A szombaton a Cseritamata étteremben megtartott rendezvényen a vállalkozáskezdésről és a sikeres fenntartásról, fejlesztési lehetőségekről tudhattak meg többet az érdeklődők.

Az esemény megnyitóján részt vett Rigó Pál Zsófia, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, aki hangsúlyozta, hogy egy vállalkozás eszköz lehet a vajdasági magyar közösség építéséhez is. Nem csak a gazdasági szféra, hanem a társadalom egésze szempontjából is fontosak a vállalkozások.

Szatmári Adrián, Topolya község polgármestere elmondta, az önkormányzat számára létérdek egy erős gazdasági közösség létrehozása. Számos magánberuházás létrehozása bizonyítja, hogy Topolya jó úton halad ez irányban, de az önkormányzat is komoly beruházóként jelent meg. A szennyvíztisztító kiépítése például környezetvédelmi szempontból is jelentős. Az önkormányzat hamarosan megjelenteti a kisvállalkozók számára a pályázati kiírást, a célok között szerepel a munkahelyteremtés is. A közelgő választásokkal kapcsolatban fontosnak ítélte meg a magyarság érdekérvényesítő képességének megtartását, hiszen a Topolya és Bácskossuthfalva közötti utat is ennek köszönhetően sikerült felújítani.

Újhelyi Ákos, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselőjelöltje is jelen volt. Hangsúlyozta, hogy a fiatalok itt olyan információkhoz juthatnak, amelyek megkönnyítik a tevékenységüket. Már tapasztalt vállalkozóktól hallhatják a tanácsokat. A Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti frakciójában mindig is figyelmet szenteltek a fiataloknak. Az ilyen konferenciák jó alkalmak arra is, hogy meghallják, milyen gondokkal küszködnek, mik az igényeik, amit aztán a parlamentben is közvetíteni tudnak.

Koza Andor, a Studio Present társtulajdonosa, Méhes Béla, a Sila Kft. tulajdonosa, valamint Gyivánovity Dániel, a D-Motors Group és a Gyiva Logistic alapítója volt az első panelbeszélgetés résztvevője, mely A vállalkozói lét, mint életforma címmel lett megtartva. Azt követően, Hogyan kezdjem, mire figyeljek címmel Balassa Endre tartott ismertetőt. A harmadik előadás A marketing, mint lételem címet viselte, Tóth Kalocsai Krisztina volt az előadó, és arról szólt, mennyire fontos a marketing az üzleti életben. Az utolsó kerekasztal-beszélgetés A fiatalok a vállalkozói labirintusban címet viselte, Kurfis Daniella, Jovánovity Dániel és Pletikoszoty Árpád voltak a résztvevői. A rendezvény fővédnöke a topolyai községi önkormányzat és a Magyar Nemzeti Tanács, kiemelt támogatója pedig a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesülete volt.

Nyitókép: Tóth Péter felvétele