2024. június 21., péntek

Szabadtéri szórakozóhely Zentán a kék medencénél

A BTM Poolside Bar május végén nyitja kapuit – A Green Future Events minden rendezvénye átáll a virtuális tokenre

A Green Future Events szervezői csapata állandó nyári szabadtéri szórakozóhelyet létesít a környékbelieknek a zentai kék medencénél. A BTM Poolside Bar azért jött létre, hogy a fiataloknak szórakozási lehetőség adjon Zentán, és ne kelljen mindig más településre utazniuk. A nyitóbulira május 25-én kerül sor egy fergeteges AS FM partyval. 
Szuljo Bence rendezvényszervező lapunknak elmondta, hogy az elmúlt években sokan felhívták a figyelmüket arra, hogy Zentán a fiataloknak kevés a szórakozási lehetőségük.
– A középiskolás generáció van a legnehezebb helyzetben, hiszen hétvégente a környező településekre kell elutazniuk szórakozni, vezetői engedélyük viszont még nincs, így a szülők szállítják őket. Emellett kevés taxis dolgozik hajnalig, és viszonylag sokba is kerül, amit nem engedhet meg magának egy olyan személy, akinek még nincs havi fizetése. Mindenképp igény mutatkozik arra, hogy nyissunk egy szabadtéri szórakozóhelyet a városban, ezért belevágtunk. Tavaly szerveztünk 1-2 bulit a kék medencében, és annak nyomán folytatjuk idén. Egy állandó helyet alakítunk ki, lesz bárpult, egy kisebb színpad és egy leülős rész is – fogalmazott Szuljo Bence.
A rendezvényszervező hozzátette, hogy felújítják az egykori Brekeke illemhelyiségeit, hogy használhassák a vendégek.
– Elvégezzük a szúnyog- és kullancsirtást, valamint a fűnyírást is, hogy minden rendben legyen a nyitóbulira. A vendégek a medence bejáratánál léphetnek be a területre, és ott kell jegyet vásárolniuk. A területet minden estére átmenetileg kerítéssel kerítjük be, hogy a vendégek ne tudjanak a medencéhez menni. A biztonságról hivatásos biztonsági személyzet gondoskodik, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy gondtalanul teljenek a szombat esték. A kerítéseket minden buli után elpakoljuk, és fel is takarítunk, hogy a fürdőzők másnap már nyugodtan használhassák a medencét. A mosdók felújítása már elkezdődött, és hamarosan a pultot és a színpadot is felépítjük. Mindenkit sok szeretettel várunk a medencéhez, hiszen a jól megszokott house, techno, balkan, kommersz zenék mellett lesz retró buli és élő zene is – mondta Szuljo Bence.
 

Horváth Attila felvétele

Horváth Attila felvétele

A Green Future Events idén egy újdonsággal is készül a fesztiválokra, mégpedig bevezetik a Green Wallet nevű alkalmazást, amely a már megszokott papíralapú tokenokat virtuálisra cseréli.
Milivoje Jovanović rendezvényszervező az új alkalmazás kapcsán elmondta, hogy május 10-étől kezdve már letölthető, és először a BTM Poolside Bar nyitóbuliján tesztelik le.
– Az alkalmazást a környezettudatosság miatt hoztuk létre, hiszen ezáltal töredékére csökken a papírfogyasztásunk. Androidon GreenWallet, IOS-on pedig iGreenWallet néven találják meg az érdeklődők. A felületen reklámokat futtatunk, azon lesz elérhető az itallap, illetve fizetni is az applikációval kell. Az alkalmazás letöltése után a pénztárnál a felhasználók a pénzüket virtuális tokenra tudják cserélni. A tranzakció után megjelenik az egyenleg, amit utána a bárpultoknál tudnak levásárolni. A felszolgálók táblagépek segítségével leolvassák az egyedi QR azonosítókat és a rendszer levonja a szükséges tokenmennyiséget. Azokra is godoltunk, akik esetleg nem rendelkeznek okostelefonnal, ők egy többhasználatos kártyát vásárolhatnak a helyszínen, amelyre feltölthetik a kivánt egyenleget, és utána ugyanúgy vásárolhatnak, mint a többiek. A használat után a kártya visszaváltható, így ezzel is csökkentjük a hulladékot. Mivel a rendezvénysorozatok a Green Future Events szervezésében valósulnak meg, így az alkalmazásban fennmaradó virtuális tokenek levásárolhatók egész nyáron a BTM Poolside Barban, a zentai Rejv U Šumi minifesztiválon, a topolyai Lake Fest Serbian, illetve a zentai Green Future Fesztiválon is. Ha még így is marad egyenleg az alkalmazásban, azt később egy előre meghatározott helyen a vásárlók visszaválthatják készpénzre. Erről a későbbiekben értesíteni fogjuk a felhasználókat – fogalmazott a rendezvényszervező.

Nyitókép: Illusztráció