2024. június 14., péntek

Szívet melengető ajándék

A Zentai Közkórház kis betegeinél járt a Mikulás

Csilingelő lovas kocsik érkeztek szombaton délelőtt a Zentai Közkórház udvarára. Rajtuk Mikulás- és krampuszjelmezbe öltözött emberek, akik mind a zentai Táltos Lovasklub tagjai. Ajándékokat hoztak a bent fekvő gyermekeknek, ezzel is igyekeztek szebbé varázsolni a közelgő ünnepet a számukra.
Eperjesi Gábor, aki ezen a napon a Mikulás szerepét öltötte magára, elmondta, több éve megszervezik a csomagosztásukat. Már késő ősszel meghirdetik a közösségi oldalon, és várják azon szülők jelentkezését, akik ilyen módon szeretnék meglepni gyermekeiket. A nagy napon pedig felkerekednek, és elszállítják a csomagokat a megadott címekre, így mosolyt csalnak a kicsik és a nagyok arcára egyaránt.
– Idén összesen 106 címre szállítjuk el az ajándékokat, hol egy, hol két gyermeket lepünk meg. Pár évvel ezelőtt pedig úgy gondoltuk, hogy szeretnénk a kórházban fekvő kis betegeket is megörvendeztetni. Így a számukra is készítettünk ajándékot. Sajnos a Covid az elmúlt pár évben megakadályozta ezt, most azonban ismét, ha korlátozott létszámban is, de meglátogathattuk a gyermekosztályon fekvő pácienseket, illetve az ott dolgozó orvosokat és nővéreket is – mesélte Gábor.

A Zentai Közkórház Gyermekosztályának dolgozói és kis betege a Mikulással és a krampuszokkal, fotó: Kállai Göblös Nikoletta

A Zentai Közkórház Gyermekosztályának dolgozói és kis betege a Mikulással és a krampuszokkal, fotó: Kállai Göblös Nikoletta

A kórház gyermekosztályán jelenleg két pácienst kezelnek, közülük egy kisfiú tudta fogadni a Mikulást. Lelkesen készült a nagyszakállú érkezésére, rajzokkal lepte meg őt és segítőit, emellett keksszel és frissítővel készültek az ápolókkal együtt. Amikor meghallotta, hogy hó hiányában lovas kocsival jött a Mikulás, azonnal szerette volna megnézni a patásokat. Hatalmas mosollyal tért vissza az osztályra, ahol lelkesen újságolta el, hogy meg is simogathatta a lovakat. 
– Nagyon sokat jelent mindez az itt lévő gyermekeknek. Osztályunkon általában hat-hét gyermek szokott lenni, de az ünnepek előtt, akit csak lehet, hazaengedünk, hogy családi körben töltse ezt az időszakot. Akiknek viszont itt kell maradniuk a kezelés miatt, nekik ez egy hatalmas öröm, hogy gondolnak rájuk, és kapnak ajándékot. Mi is, a kórház dolgozói, igyekszünk meghittebbé tenni az ünnepi időszakot, kisebb ajándékcsomagokat szoktunk készíteni a számukra – nyilatkozta Bende Ilona gyermekorvos.
Azt, hogy mekkora örömet szereztek ezzel a Táltos Lovasklub tagjai, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Mikulás egy nagy ölelést is kapott a kisfiútól. 

Nyitókép: Hatalmas ölelést járt a Mikulásnak az ajándékcsomagért, fotó: Kállai Göblös Nikoletta