2024. július 15., hétfő

Hamarosan Lake Fest

Június 21-én és 22-én ismét benépesül a topolyai félsziget – Fiatalt és időset egyaránt tárt karokkal vár a fesztivál

A Green Future Events harmadik alkalommal szervezi meg a népszerű Lake Festet. A rendezvényre újfent a topolyai félszigeten kerül sor június 21-én és 22-én. A fesztivál szervezői jelenleg az utolsó simításokat végzik, és a jövő hét elején kezdődik az építés. Érkezik a kerítés, a színpad, a mosdók, a fény- és hangtechnika, illetve minden más is, ami elengedhetetlen a minőségi kikapcsolódáshoz. Mivel idén a rendezvény két fő napból áll, így az eddiginél még színvonalasabb zenekarok és fellépők érkeznek Topolyára. A szervezők egy ingyenes nulladik nappal is kedveskednek a fesztiválozóknak, így az igazán bátrak már csütörtök este belevághatnak a fesztiválozásba.
Igyekeztünk összegyűjteni a legfontosabb tudnivalókat, ezért Horváth Attilához, a fesztivál sajtóreferenséhez fordultunk a kérdéseinkkel.
A fellépők listája már teljes, kikkel találkozhatunk idén a Lake Festen?
– Koncertezik a méltán híres Tankcsapda zenekar, a WellHello, fellép még Indira, Relja, DJ Shone, Wollcox, JOERJUNIOR és még sokan mások. Az eddigi évekhez hasonlóan most is lehetőséget biztosítunk a környékbeli lemezlovasoknak és zenekaroknak. Három színpaddal kedveskedünk a fesztiválozóknak, a nagyszínpadon kapnak helyet a zenekarok és a repperek, a két kisebb színpadon, a Sunrise és a Hit Stage-en pedig a retró, a szerb és a legnagyobb rádiós slágerek csendülnek fel. A fesztivál célcsoportja nemcsak a 15–25 éves korosztály, hanem az idősebb generáció is. Több zenekarral is készültünk az idősebbeknek, ahogyan azt az eddig is tettük.

Idén nulladik nappal is készültök, mit kell erről tudni?
– Az ingyenes nulladik nap 20-án, csütörtökön lesz a Topolyai-tó partján a Matinée beach barban. A buli 21 órakor kezdődik, a jó hangulatról pedig DJ dzambes, DUDAS és Elektra gondoskodik. Koktélokkal és más finom italokkal készülünk, mindemellett a fesztiválkarszalaggal rendelkező látogatók 10 százalék kedvezményben részesülnek a Matinée beach barban, úgyhogy nem érdemes kihagyni a nulladik napot sem.

Milyen szórakozási lehetőségek várják a fiatalokat napközben?
– Az előző évekhez hasonlóan idén is készülünk nappali sportprogramokkal a fiataloknak, amelyeket ismét a tó partján rendezünk meg szombaton délután. Lesz röplabda, sörpong, ládamászás. A legjobbakat természetesen jutalomban részesítjük, de itt sokkal inkább a közösségépítésen és a barátkozáson van a hangsúly, mintsem a versenyen.

Az előző évekhez hasonlóan idén is lehet majd kempingezni. Hol található majd a sátortábor, mennyibe kerül a kempingjegy és mit tartalmaz?
– A topolyai autóskempingben lesz ismét a sátortábor. A hely körbekerített, mosdókkal és meleg vizes zuhanyzókkal ellátott. A kempingbérlet ára 500 dinár a három éjszakára. Itt szeretném kiemelni, hogy a látogatók a kemping bejáratánál beválthatják az elővételes bérletüket a karszalagra, így nem kell sort várniuk a fesztivál bejáratánál.
A helyszínen mennyibe kerül a belépő?
– A kétnapos jegy ára 4000 dinár, a napijegy ára 22 óráig 2000 dinár, utána pedig 2500 dinárba kerül majd. A gyerekeknek a belépés 14 éves kor alatt továbbra is ingyenes, ám mindenképp szülői felügyelethez van kötve!

Milyen látványvilág kíséri a fesztivált idén? Gondolok itt a dekorációra, illetve a fénytechnikára.
– A fesztivál tematikájában a víz alatti világ kap helyet, és a rendezvényen ennek megfelelően alakítjuk ki a dekorációt. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk ismét a fény-, hang- és színpadtechnikára is a még nagyobb élvezet érdekében. Erről profi és tapasztalt csapat gondoskodik majd.
Idén első ízben lesz bevezetve a fesztiválon a GreenWallet alkalmazás, amely a papíralapú tokenokat virtuálisra váltja. Mit kell erről tudni, hogyan tudnak majd vásárolni a fesztiválozók?
– A GreenWallet a Nyugat-Balkán egyedülálló eseményalkalmazása, amely teljes körű készpénzmentes fizetést biztosít rendezvényeink körében. A felhasználók kényelme, a szolgáltatásbiztonság maximalizálása érdekében, valamint a zöld tudat jegyében készült az alkalmazás. Virtuális pénztárcaként védelmet nyújt a letöltés pillanatától az egyenleg megszűnéséig. Amellett, hogy a felhasználót óvja az esetleges készpénzlopástól, illetve -elvesztéstől a felhasználás ideje alatt, virtuális itallapunk a fakivágás és ökológiai lábnyom csökkentése terén jelentős előrelépés a szervezetünk számára. A letöltése környezet- és pénztárcabarát, iOS és Android felületeken egyaránt használható. Azok számára, akik az analóg megoldások hívei, egy állandó fizikai kártyát biztosítunk, a GreenWalletCardot, amely 100 százalékban újrahasznosítható PVC-ből készült. Kövessetek minket, mert hamarosan jövünk a részletes útmutatókkal és más fontos információkkal!
Mely támogatókat érdemes kiemelni, akik nélkül nem jöhetne létre a fesztivál?
– A rendezvény főtámogatója Topolya község, a Topreport, a Magyar Szó Kft., a Guarana, a Jägermeister, valamint több helyi és környékbeli vállalat. Emellett szeretném kiemelni azt a csapatot, amely az elmúlt 7-8 hónapban azon dolgozott, hogy a fesztivál létrejöjjön. Nekik is köszönettel tartozunk.

Nyitókép: Lake Fest