2024. július 20., szombat

Nagyon erős volt a mezőny

Kilencedik helyezéssel, különdíjakkal tért haza Olaszországból a NADS táncstúdió

Az áprilisban megrendezett magyarkanizsai nemzetközi táncos eseményen, a Euro Show Dance Festen a zentagunarasi székhelyű NADS táncstúdió 40 táncosa is versenyzett, közülük a Blöff csapat közvetlen bejutást nyert az Olaszországban megrendezett 2K24 street dance Európa-kupa döntőjébe, ahonnan kilencedik helyezettként tértek haza. Az olaszországi versenyről és az élményekről Tóth Malvinkát, a tánccsoport alapítóját, vezetőjét és koreográfusát kérdeztük.

n Mennyire volt erős a mezőny?

– A döntőbe jutott csapatok Olaszországból, Svédországból, Srí Lankáról, Magyarországról, Bulgáriából, Romániából, Svájcból és Ukrajnából érkeztek, mi Szerbiából – az olaszországi döntőbe jutó csapatokat szervezők által látogatott versenyeken válogatták ki. Több ország versenyzett egymással, nagyon erős volt a mezőny. Számunkra ez az eredmény már tényeket bizonyít, mégpedig azt, hogy megálljuk a helyünket akár egy Európa-kupán, akár egy világbajnokságon a street dance táncstílust tekintve is. Már az is nagy megtiszteltetés volt, hogy direkt módon bejutottunk a 2K24 street dance Európa-kupa döntőjébe.

n Hogyan zajlott a verseny?

– A verseny szigorú keretek között zajlott, színvonalas, meghatározott Európa-kupa-rendszerrel. Nem hasonlít a már megszokott versenymenetre, amelyeken részt veszünk. A versenyzők csak az öltözőben láthatták a többi versenyzőt, a nézőtér hatalmas volt, és még így sem volt elég ülőhely. Mindenről pontosan informáltak voltunk, próbálni az öltöző területén lehetett. Mindenki más nyelven beszélt, mégis mindenki megértette a másikat. A zsűri is olyan táncosokból, edzőkből, koreográfusokból állt, akik már tapasztaltak, és minden téren értenek a munkájukhoz. Táncosaim képet készíthettek például a jamaicai bíróval, ami, valljuk be, nem mindennapi dolog.

n Az előkelő helyezés mellett milyen eredményekkel tértetek haza?

– A Kadvány Kitti, Kadvány Iván, Bodó Lilla, Lajkó Bianka és Glimber Tamás alkotta Blöff csapatunkat a kilencedik helyezés mellett egy 75 százalékban térítésmentes, többnapos olaszországi táborozással, valamint egy 50 százalékban támogatott, alexandriai versenyen való részvételi joggal jutalmazták.

n Mivel töltöttétek a versenyen kívüli szabadidőt?

– Riccionéban összességében két napot töltöttünk. A versenyen kívül még jártunk a tengerparton és a delfináriumban is. A delfinárium nagy élménynek számított, sok mindent láttunk, amit itthon nem lehet: volt például delfinbemutató, láthattunk piranhákat, egyszóval igazán élménydús délutánt töltöttünk el. A tengerben fürödni még nem lehetett, de azért nem jöttünk haza anélkül, hogy legalább ne sétáltunk volna a vízben. Nagyon tiszta és szép a riccionei tengerpart.

n Kinek a támogatásával jutottatok el a versenyre?

– A topolyai önkormányzat hozzájárult ahhoz, hogy részt vehessünk a versenyen, és képviseljük községünket. A felsőket a topolyai Bimoto Tomi biztosította. Jórészt a szülőkön múlt, hogy ott tudtunk lenni. Együttesen nekik köszönhetően mondhatjuk el, hogy községünk táncosai méltón helytállhattak a street dance Európa-kupa döntőjén – nyilatkozta Tóth Malvinka, a NADS vezetője, majd hozzátette, büszkék arra, hogy Topolya község területén egy színvonalas és kiváló eredményekkel büszélkedhető moderntánc-csapat az övék.

 

Nyitókép: A street dance Európa-kupa döntőjén