2024. május 18., szombat

Elmecsattogtatás, felhőtlen jókedv hétfőnként

A nyári szünet előtt még három QuizNight vetélkedőt szerveznek

Kisebb szünet után múlt év elején indult el ismét útjára Topolyán a világszerte népszerű játék, a QuizNight, és azóta is töretlen a lendülete. Az elmúlt hetekben Bogárdi Zsoltnak a Cseri Csárdában van alkalma gyakorolni kvízmesteri feladatait, és fogadni a játékban részt vevő hét-nyolc csapat tagjait, akik hétfő estéiket az elmecsattogtató kocsmakvíznek szentelik. A játék felelevenítését többedmagával Tomik Nimród kezdeményezte másfél évvel ezelőtt, és azóta is résztvevőként van jelen.
– Továbbra is izzik a levegő a QuizNight-estéken, nagyon izgalmas és tanulságos összejövetelek ezek, ahol tágíthatjuk a tudástárunkat, és a felhőtlen jókedv garantált. A csapatok összetétele a múlt évihez képest változott, de továbbra is szép számmal érkeznek játszani. Így például a topolyai iskolák tanárai, de örömünkre szolgál, hogy 19-20 évesekből álló csapat is versenyez – fogalmazott Tomik Nimród, aki arról is szólt, hogy a múlt évihez hasonlóan idén is szeretnének Topolyán vajdasági szintű döntőt szervezni. Tavaly Magyarkanizsáról, Zentáról és Szabadkáról érkeztek összemérni tudásukat a topolyai kocsmakvízesekkel.
– Annak ellenére, hogy a kérdések zöme inkább a Magyarországon élőknek lehet evidensebb vagy könnyebb, pontszámaik alapján a vajdasági csapatok is előkelő helyet foglalnak el az összesített ranglistán. Az a tapasztalatom, hogy mi, topolyaiak a néphagyománnyal kapcsolatos kérdésekben vagyunk erősek, míg például a városban élők ezen a területen kicsit gyengébbek. Azért, mert sok minden, így fogalmak, tárgyak megnevezése még a gyermekkorunkból ismerősen csenghet. Például hogy mit jelent a mángoló, vagy a háziállatokkal kapcsolatos kérdések. A magyar és az egyetemes történelem kérdéseit tapasztalatom szerint nagyjából egyformán meg tudjuk válaszolni. A sikerhez egyértelműen az is hozzájárul, hogy valaki olvas-e napisajtót, követi-e a világ aktuális politikai-társadalmi történéseit. Így az egyik este kérdés volt például, hogy a minap miért festettek több középületet is kékre. Aki személyes okból nem tudta a választ, az sajtóforrásból tudomást szerezhetett róla, hogy az épületek megvilágítását április 2-án az autisták világnapja tiszteletére változtatták kékre – tette hozzá Tomik Nimród, aki arra biztatta az egykori vagy a leendő résztvevőket, hogy használják ki nyárig a még három fennmaradó alkalmat, mert később rövid szünet következik. Így tehát bárki, akinek a hétfő estéje szabad, akár csapat nélkül is csatlakozhat a Cseri Csárdában 20 órakor startoló kvízjátékhoz.