2024. július 18., csütörtök

Hetvenen túliak társasága

Zentagunarason az idős falubelieknek szerveztek egy jó hangulatú rendezvényt

A zentagunarasi Armida Nőszervezet évről évre megszervezi a falu idős polgárainak fogadását az idősek világnapja alkalmából. A mostani eseményt vasárnap tartották a művelődési otthon nagytermében. Mint minden évben, az idén is népszerű volt a program – számolt be lapunknak Kádár Krisztina, a nőszervezet koordinátora, aki hozzátette, fontos számukra, hogy minél több falubeli idős polgár vegyen részt a fogadáson.

– Az Armida Nőszervezet már évek óta megszervezi ezt a rendezvényt. Október elsején van az idősek napja, és ebből az alkalommal rendezünk minden évben egy fogadást a falubeli időseknek, akik betöltötték a 70. életévüket, vagy az adott évben töltik be. Mindenki személyesen kapja kézhez a meghívót, ugyanis a nőszervezet tagjai mindenkinek elviszik, és személyesen is elmondják, hogy szeretettel várjuk őket. Akik nem tudtak gyalogosan eljönni egészségügyi vagy más okból, azokért el is mentünk autóval – számolt be a koordinátor, majd arról is szólt, hogy az idei rendezvény egy órakor kezdődött. Ez alkalommal mintegy kétszáz meghívót vittek szét a faluban, és kilencven idős polgár vett részt a fogadáson.

– Élő zenével fogadtuk az időseket, és szerény megvendégelésben részesültek: teával, kávéval, sós és édes süteményekkel kínáltuk őket. Akárcsak a korábbi években, úgy az idén is a helyi Október 18-a Általános Iskola tanulói készítettek egy kis műsort, amit előadtak a fogadás keretében. Ez alkalommal egy rövid táncos, verses összeállítással kedveskedtek az időseknek. A kis műsort követően az idősek élő zene mellett tudtak táncolni, beszélgetni, barátkozni. Elmondhatom, hogy mint minden évben, úgy az idén is nagyon örültek, hogy megszerveztük számukra ezt a rendezvényt. Fontosnak tartják, hogy rájuk is gondolunk, nem csak a gyerekekre, fiatalokra és a középkorosztályra. Ezért aki csak teheti, az minden évben eljön, és mindig pozitív visszajelzéseket kapunk tőlük – számolt be Kádár.
Az Armida Nőszervezet által szervezett fogadást az idén Topolya község önkormányzata és a zentagunarasi helyi közösség támogatták.

Nyitókép: Zene, tánc, barátkozás: jó hangulatban telt az Armida rendezvénye (Forrás: Armida Nőszervezet)