2024. június 21., péntek
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

A közösség megerősítése az iskolán keresztül

A magyarkanizsai középiskola beruházásai

A magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontba látogatott hétfőn Fejsztámer Róbert, a VMSZ magyarkanizsai listavezetője, jelenlegi polgármester. A középiskola közelmúltban realizált fejlesztéseit megtekintette még Jerasz Anikó államtitkár, Tóth Zoltán tartományi mezőgazdasági miniszter-helyettes, Ótott Róbert, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár, továbbá Bagány Ágnes, a magyarkanizsai önkormányzat oktatással megbízott tanácstagja, Bajtai Balázs, a VMSZ tanácsának tagja, Vass Zoltán, mezőgazdasággal megbízott önkormányzati tanácstag és Bajusz Koncz Ágnes, illetve Újvári Zsombor és Pálfi Krisztián a VMSZ magyarkanizsai listajelöltjei. A vendégeket Sterbik Ildikó, az intézmény igazgatónője vezette körbe és beszámolt a pályázati sikerekről. Eszközbeszerzés, bútorzat- és nyílászáró-csere, továbbá egy új traktor is gazdagítja az iskolát és szolgálja a diákok tanulását. Mindezeket pályázatokból és az önkormányzat támogatásával, továbbá a NIS Kőolajipari Rt. Együtt a közösségért programja segítségével valósították meg. Sterbik Ildikó elmondta, hogy az elmúlt időszakban nem csak állagmegőrzés, hanem fejlesztés is történt, sőt egy régi-új szak is nyílik őszre és ismét lehet virágkertésznek tanulni Magyarkanizsán.

– Felújítottuk az iskola padlózatát 1050 négyzetméteren, két tanterem bútorzatát újítottuk fel, az iskolaépület udvar felőli ablakait, ajtóit cseréltük újakra, illetve a belső nyílászárókat és a gázkazánt most cserélik. A tangazdaságban egy új, modern pótkocsit, egy atomizőrt, egy függesztett műtrágyaszórót, illetve idén egy 130 lovas erőgépet szereztünk be, mely nagy előrehaladást jelent a diákok oktatása szempontjából is. Az oktatásban is előrelépés történt, 2021-ben három elsős osztályt tudtunk indítani, míg a 2024-25-ös iskolaévre öt első osztály megnyitását tervezzük – emelte ki Sterbik Ildikó.

Fejsztámer Róbert kifejtette, hogy az osztályok növekedése is hatalmas lépés.

– Az új iskolaév kezdetére külsőleg-belsőleg megújul az épület, ugyanakkor az eszközpark is, gondolok itt az informatikai, valamint a tangazdaság eszközparkjára. Mindazoknak a fiatalok, akik a középiskolát informatikai, mezőgazdasági vagy gépészeti területen szeretnék befejezni, Magyarkanizsa kiváló helyszín erre. Nagyon örülök neki, hogy a közösségünk megerősítése a középiskolán keresztül is zajlik – emelte ki Fejsztámer Róbert.

Nyitókép: A beruházások között egy 130 lóerős traktor is van (Puskás Károly felvétele)