2024. június 14., péntek
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Járhatóbb utcák

Infrastrukturális fejlesztések Oromhegyesen

A Magyarkanizsa községhez tartozó településen, Oromhegyesen jelenleg folyamatban van az utcák mart aszfalttal való borítása, a közelmúltban pedig állagmegóvó-felújítási munkálatok zajlottak a helyi közösség épületén, valamint autóbuszváró is létesült a faluban. A helyszínre látogatott a VMSZ magyarkanizsai listavezetője, jelenlegi polgármester, Fejsztámer Róbert, aki megtekintette a már elkészült és a folyamatban lévő munkálatokat. Újvári Zsombor, Bajusz Koncz Ágnes, Bata József, Nagy Attila, a VMSZ önkormányzati listajelöltjei is elkísérték, hogy körbejárják az oromhegyesi utcákat, ahol közösségmegtartó munka folyik.

A munkálatokat a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat dolgozói végzik. A vállalat igazgatója, Pálfi Ervin elmondta, hogy mart aszfalttal borítják az egyes utcákat, aminek az előnye, hogy költséghatékony, gazdaságos eljárás.

– Környezettudatos építésről is beszélhetünk, hisz amit valahonnan kivettek, azt itt beépíthetjük. Ami Oromhegyesen a projektértékeket illeti, azok 2,5 millió dinárt tesznek ki. Összesen 1500 méter hosszú útszakasz újul meg – mondta Pálfi Ervin, aki köszönetét fejezte ki Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármesternek, akinek közbenjárásával a közvállalat 10 ezer tonna mart aszfaltot kapott a Szerbia Útjaitól.

A helyi közösség tanácselnöke, Bata Imre mutatta meg a folyó munkálatokat és a befejezett fejlesztéseket. Elmondta, hogy az elmúlt időszakban több fejlesztés is történt Oromhegyes területén.

– Több mint két kilométernyi szakaszra mart aszfaltot szórtunk szét a mostani beruházáson kívül. Egy kilométernyi rendes aszfalt került különböző utcákban az útra, illetve nagyon büszkék vagyunk arra, hogy buszmegálló is létesült, amely már régóta váratott magára. A helyi közösség épületének felújítása most fejeződött be, ablakcserék, csatornafelújítás, padlózatcsere is a munkálatok között szerepelt. Most van folyamatban a halottasház felújítása, továbbá a mindenki által áhított artézi kút rendbetétele, hogy napközben is folyjon a víz, amit szivattyúval és napelemes rendszerrel oldunk meg. A fejlesztések kilencven százaléka önkormányzati támogatás által jöhetett létre, amiért nagyon hálásak vagyunk, valamint a helybeli lakosok is segítettek – fejtette ki Bata Imre.

Fejsztámer Róbert hozzátette, hogy az elmúlt négy év nagyon termékeny volt Oromhegyes számára.

– Mindazokat az elképzeléseket, amelyek helyi szinten megfogalmazódtak, kisebb-nagyobb kivárásokkal majdnem mindet meg tudtuk valósítani. Köszönettel tartozom a helyi közösség konstruktív hozzáállásáért és a polgárok önkéntességéért a projektek megvalósításánál. Nagyon fontos, hogy a helyi közösségek és az önkormányzat között jó legyen az együttműködés, mint amilyen most, immáron négy éve – emlékeztetett Fejsztámer Róbert.

Nyitókép: Puskás Károly felvétele