2024. június 16., vasárnap
HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOK 2024

Az egyediség fellegvára

A magyarkanizsai idegenforgalom jelentős állomása az Art Garni Hotel és az Art Café

Az önkormányzat által alapított Kanizsa Turizmus Kft. épületében tett látogatást Fejsztámer Róbert, a VMSZ magyarkanizsai listavezetője, jelenlegi polgármester és Bajtai Balázs, a felügyelőségi fősztály vezetője, illetve Dobó Ella, turisztikával és tájékoztatással megbízott önkormányzati tanácstag szerda délelőtt.  Az Art Garni Hotelt és az Art Cafét, mely a Vajdaság legjobb kávézója címet is elnyerte néhány éve, a városban mindenki ismeri. Nem csak kiváló lokációja miatt, hanem mert különleges atmoszférjú, igényesen berendezett helyekről van szó, melyet a turisták is előszeretettel látogatnak. Versenyképes árak, egyedi szobák jellemzik a harminc főt befogadó hotelt a város központjában. Nemrégiben elkészült a szakszerű mosókonyha is, mely beruházás összértéke 1,6 millió dinár. Velibor Vranić, a létesítmény igazgatója elmondta, hogy a hotelben tavaly több, mint 3600 éjszakázást jegyeztek, hazai és külföldi vendégek egyaránt megfordulnak náluk, ami köszönhető annak is, hogy Magyarkanizsán igencsak sok a rendezvény.
– Minden évben igyekszünk fejleszteni, szépíteni és a kor igényeinek megfelelően korszerűsíteni is egységeinket, és ebben mindig számíthatunk az önkormányzatra, illetve tartományi és köztársasági támogatásokra is. Idén szakszerű mosó- vasaló- és szárítógépet tudtunk beszerezni, mely nagyban megkönnyíti a munkánkat, gyorsabbá és jobbá vált a mosókonyhával a hotel szolgáltatása – magyarázta  Velibor Vranić, aki azt is elárulta, hogy idén is sok vendégre számítanak, ugyanis a hamarosan egy filmet forgatnak a közelben, és a stáb jelentős része náluk száll meg.
Fejsztámer Róbert hangsúlyozta, hogy a tizenkét éve működő kávézó és hotel évről évre igyekszik megújulni.
– Ez az egyediség, ami ezekre a helyekre jellemző, egy olyan lehetősége a magyarkanizsai idegenforgalomnak, amire az önkormányzat támaszkodhat, ugyanakkor folyamatosan fejleszteni is kell. Azon is dolgozunk, hogy ezen kis befogadókapacitású hotel mellé végre-valahára megépülhessen egy nagyobb kapacitású wellness hotel is a község területén – emelte ki Fejsztámer Róbert.

Nyitókép: Puskás Károly felvétele