2024. június 14., péntek
HELYHATÓSÁGI ÉS EP-VÁLASZTÁSOK 2024

Közösségi találkozó Magyarkanizsán

Nagy a tét!

AZ ESEMÉNYRŐL KÉSZÍTETT GALÉRIÁT ITT TEKINTHETIK MEG.

Csütörtökön este a magyarkanizsai városháza dísztermében tartottak közösségi találkozót, melynek fő vendége Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke volt. Az egybegyűlt Magyarkanizsa községbelieket és törökkanizsaiakat Fejsztámer Róbert, a VMSZ magyarkanizsai listavezetője, jelenlegi polgármester üdvözölte. Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke és Deli Andor európai parlamenti képviselő is jelen voltak, és szóltak a hallgatósághoz.

Fejsztámer Róbert hangsúlyozta a közelgő június 2-ai választások fontosságát, felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarkanizsán a tét az intézményrendszer megmaradása, hogy magyar érdekképviselet továbbra is ugyanolyan erős lehessen, mint ahogy eddig is. Arra is rávilágított, hogy a június 9-i szavazáson is nagyon fontos részt vennie minden magyarnak. 

Deli Andor megköszönte, hogy bizalmat szavaztak neki sok éven át, most pedig ugyanígy kéri, hogy támogassák Vicsek Annamária Európa Parlamenti képviselőjelöltet.

Dr. Pásztor Bálint a helyszínen arról is beszélt, hogy Magyarkanizsa község a VMSZ politizálása szempontjából fontos, hiszen jónéhány célkitűzése a pártnak közvetlenül kapcsolódik a magyarkanizsaiakhoz. 

– A határtkelő átjárhatósága,a  Horgos 2 nyitva tartása, a vasút kérdése mind Magyarkanizsa községhez kapcsolódik, melyek jelentős feladataink és fontosságukat tekintve megkerülhetetlenek. A települések fejlesztése is nagyon fontos, éppen ezért hangsúlyozzuk, hogy a polgárok részvétele sokat számít a június 2-ai választáson és a Vajdasági Magyar Szövetség listájára szavazzanak annak érdekében, hogy ezek a fejlesztések folytatódhassanak – emelte ki Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke.

Juhász Bálint leszögezte, hogy a június 2-ai választás tétje, hogy megőrizzük a közösség politikai erejét helyi szinten is.

– Magyarkanizsa községben is meg kell őriznünk a Vajdasági Magyar Szövetség erejét, nem szabad alább adnunk, mert az kompromisszumokhoz vezetne, és ahhoz, hogy a dolgok irányítására kevesebb ráhatásunk lenne. Össze kell tartanunk, a közösség erejének megtartása a minimum elvárás – mondta Juhász Bálint.

A magyarkanizsai közösségi találkozón továbbá a június 2-i önkormányzati választások 1-es számú választási listájának, a Vajdasági Magyar Szövetség–Dr. Pásztor Bálint elnevezésű lista magyarkanizsai községi képviselőjelöltjei is bemutatkoztak.

Nyitókép: Ótos András felvétele