2024. július 24., szerda

Mindig újítanak valamit

Állapotmegőrzés és szépítés Magyarkanizsán az óvodában

Magyarkanizsa községben tizenegy óvodaépületbe járhatnak a tizenhárom település legkisebbjei. Az intézményeket folyamatosan karban kell tartani, és az sem árt, ha azok korszerűsödnek, szépülnek. Legutóbb a magyarkanizsai központi óvodában történtek újítások. Az intézmény igazgatónője, Veselinov Ibolya elmondta, hogy mindig számíthatnak az önkormányzatra, ugyanakkor a külső források lehetőségeit is megragadják.
– A Gyöngyszemeink épület a tizenegy közül az egyik legnagyobb Magyarkanizsa községben. Ide jár a legtöbb, összesen 140 óvodás. Hat csoportszobával, sószobával és tornateremmel rendelkezik. A szakszolgálatunk is ebben a központi épületben található. Minden évben nagyon igyekszünk a pályázatokat megragadni, hogy azokból újítsunk, ugyanakkor az önkormányzat is rengeteget segít, hogy az épület szépüljön és korszerűsödjön. Megragadtuk az alkalmat, és a tartományi oktatási titkársághoz is benyújtottuk a pályázatunkat, amely a csoportszobák parkettájának csiszolására és lapozására vonatkozott. Nagy örömünkre sikerrel jártunk, és egymillió dinárt kaptunk, ebből végeztettük el a munkálatokat. Az önkormányzat segítségével pedig új szekrénysort vásároltunk, ami kiváló tárolóhelyként szolgál – mondta Veselinov Ibolya, aki azt is elárulta, hogy már egy újabb pályázatra is beadták a kérelmüket, amiből, ha sikerrel járnak, a horgosi óvoda festését szeretnék kivitelezni.
Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere is látogatást tett a központi épületben, ahol elmondta, nagyon örül annak, hogy a családbarát önkormányzat programot az összes oktatási intézményen keresztül tudja gyakorolni egész évben.
– Az óvodában állagmegőrző projektet valósítottak meg a tartományi titkárság segítségével, ami mindannyiunk és természetesen a gyermekek javát szolgálja. Nem elég csak megépíteni az intézményt, működtetni is kell. Az önkormányzatnak nagy segítség, hogy az intézmények maguk is pályáznak, és folyamatosan azon dolgoznak, hogy hogyan tudják a színvonalat megtartani és fejleszteni. Ezekhez a törekvésekhez az önkormányzat mindig hozzájárul valamilyen támogatással, akár önrészről legyen szó, akár az egész évi költségekről. Magyarkanizsa község összes óvodájára vonatkozik ez, akármelyik településünkről legyen szó. Hálásak vagyunk az óvoda vezetőségének, hogy külső források segítségével is újítanak – mondta a polgármester.

Nyitókép: Puskás Károly felvétele