2024. április 18., csütörtök

Nincs megállás a Piros Tulipánban

Folytatódnak a munkálatok a tiszaszentmiklósi Piros Tulipán Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület háza táján. Jelenleg betonozáshoz készülődnek, ehhez pedig éppen ottjártunkkor érkezett meg az alaprétegnek szánt darált anyag. Az egyesület színpada a nyáron lett kész, most az előtte lévő nézőteret hozzák rendbe. 
– A Bethlen Gábor Alapnál nyertünk egymillió forintot építkezésre. Az összeget anyagba fogjuk fektetni, a fizikai munkát pedig mi, egyesületi tagok végezzük el. Az udvari színpad előtti rész kibetonozása hamarosan megtörténik, valamint, ha jut még a szomszéd felőli fal építésére, akkor azt megcsináljuk – ismertette a terveket Törtei János, az egyesület alelnöke. A végső cél a színpad és a nézőtér teljes körbefalazása és a nyílászárók beépítése lenne.
Hozzátette, hogy a darált betont Csóka község önkormányzatától kapták, és a színpad kialakítását is nekik köszönhetik. Rajtuk kívül még a Magyar Nemzeti Tanácsnak is hálásak, hiszen amikor a közelmúltban a viharok kárt okoztak a székház áramellátásában, az MNT-hez fordulva rögtön támogatást kaptak a régi, rossz vezetékek cseréjére. Az áramszolgáltató valószínűleg a jövő héten lát neki a munkálatoknak. 
A Piros Tulipán szervezésében a legközelebbi rendezvény a november 25-ei hagyományos disznótor. 

Nyitókép: Balázs Andrea felvétele