2024. május 20., hétfő

Bajnokveréssel az élre

Jól kezdődött a Barcelona–Girona városi derbi. Már az első percekben mindkét csapat helyzeteket alakított ki, majd a vendégek egy remek kontraakció végén megszerezték a vezetést. Artem Dovbik találatára hét perccel később Robert Lewandowski válaszolt. A félidő végén Miguel Gutiérrez egyéni villanásával ismételten a vendégek jutottak előnyhöz. A második játékrészben a Barca mindent megtett az egyenlítésért, ám egy kontrából a Girona megszerezte harmadik találatát is. A 91. percben İlkay Gündoğan szépített, ekkor még volt ideje a Barcának a pontmentésre, ám Lewandowski ígéretes helyzetben pontatlannak bizonyult. A másik kapunál viszont Cristhian Stuani nem hibázott, és közelről eldöntötte a találkozót. Győzelmével a Girona visszavette az első helyet a Real Madridtól. A Tottenham a duplázó Richarlison vezetésével könnyedén győzte le hazai pályán a Newcastle-t, ezzel valamelyest megközelítette az előtte állókat a táblázaton.

Az NB I. vasárnapi rangadóján a Ferencváros vereséget szenvedett a Paks vendégeként, így biztossá vált, hogy az utóbbi együttes végez az őszi idény végén a tabella élén.

Vasárnapi eredmények, angol bajnokság, a 16. fordulóból: Tottenham–Newcastle 4:1. Az élcsoport: Liverpool 37, Arsenal 36, Aston Villa 35 pont stb. Spanyol bajnokság, a 16. fordulóból: Cádiz–Osasuna 1:1, Barcelona–Girona 2:4. Az élcsoport: Girona 41, Real Madrid 39, Atlético Madrid és Barcelona 34 pont stb. Francia bajnokság, a 15. fordulóból: Lyon–Toulouse 3:0, Lorient–Marseille 2:4. Az élcsoport: PSG 36, Nice 32, Monaco 30 pont stb. Német bajnokság, a 14. fordulóból: Köln–Mainz 0:0. Az élcsoport: Leverkusen 36, Bayern 32, Stuttgart 31 pont stb. Olasz bajnokság, a 15. fordulóból: Salernitana–Bologna 1:2, Roma–Fioerentina 1:1. Az élcsoport: Inter 38, Juventus 36, Milan 29 pont stb. Magyar bajnokság, a 16. fordulóból: Paks–Ferencváros 3:2. Az élcsoport: Paks 34, Ferencváros 30, Fehérvár és Puskás Akadémia 27 pont stb.