2024. április 30., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Allegri: Kivártuk a megfelelő pillanatot

Londonban ütötte ki a Juventus a Tottenhamet
Dybala gólja megpecsételte a Tottenham sorsát (Fotó: Beta/AP)

Dybala gólja megpecsételte a Tottenham sorsát (Fotó: Beta/AP)

Nagy presztízzsel bír a ma este aratott győzelmünk, különösen egy olyan stadionban, mint a Wembley” – állt mosolyogva a riporterek elé a Juventus élén álló Massimiliano Allegri, aki ismét Bajnokok Ligája-negyeddöntőbe vezette csapatát, hiszen megverte a Tottenhamet a két csapat londoni visszavágóján. A torinói 2:2 után angol földön először a Spurs talált be Heung-Min Szon révén, ám a második félidőben a Zebrák három perc alatt kettőt vágtak Hugo Llorisnak (Higuaín és Dybala), s így a maguk javára fordították a párharc állását.

Ki tudtunk várni a megfelelő pillanatig, elszántan fociztunk, így végül sikerült diadalmaskodnunk. Úgy érzem, megérdemelten léptünk tovább” – vélekedett a mester, hozzátéve, az első félidőben nem tartották kézben a játékot, ám a második játékrészre sokkal kiegyensúlyozottabbak és egységesebbek voltak, aminek meglett az eredménye.

Mauricio Pochettino, a Tottenham trénere elárulta, a két meccs alapján saját csapatát tartja jobbnak, ám Londonban két nagy hibát követtek el, aminek súlyosan megfizették az árát. „Nem a tapasztalat, hanem a koncentráció hiányzott. Természetesen csalódott vagyok, de a fiúk játéka miatt elégedett lehetek. Fantasztikus tapasztalatokat szereztünk a BL-ben” – összegezte az argentin.

A Basel vigaszgyőzelme

Rendkívül büszkén nyilatkozott Raphael Wicky, a Basel vezetőedzője, miután a svájci gárda idegenben gyűrte le a Manchester City együttesét a másik nyolcaddöntő-visszavágón. Az angolok az első mérkőzésen 4:0-ra ütötték ki a Baselt, s Manchesterben is ők szerezték meg a vezetést – ekkor már nem volt kérdés, melyik csapat jut tovább –, ám a harcias svájciak képesek voltak megfordítani az immár komolyabb téttel nem bíró meccset. „Az ellenfelünk a világ két-három legjobb csapata közé tartozik, a BL egyik legnagyobb esélyese. Nagyon büszkék lehetünk, amiért most saját pályájukon is meg tudtuk verni őket” – fogalmazott a szakember.