2024. április 30., kedd
MAGYAR LABDARÚGÁS

Idegenben női csapattá válik a Fradi

Thomas Doll nem érti csapatát, a Vasasnál érik az edzőváltás

Budapesti tudósítónktól

Ugyan a tabellán egyelőre nem történt változás, de az OTP Bank Liga 21. fordulójának történései alapján úgy tűnik, a Videoton nagy lépést tett az első hely megszerzése felé. Pedig a fehérváriak nem is tudták lejátszani a mérkőzésüket, mert az élvonalbeli összecsapások közül egyedül a Honvéd elleni csata maradt el, a bírók ugyanis játékra alkalmatlannak tartották a pálya talaját. Az első helyen álló Fradi azonban játszott, és kikapott. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a Videoton megnyeri az elmaradt bajnokit, pontszámban beéri a riválist.

A zöld-fehérek a gólokban gazdag tavaszi nyitófordulót követően (amelyen 5:2-re verték a címvédő Honvédot) Debrecenbe látogattak, ahol a stadionépítés miatt albérletbe kényszerült Diósgyőr fogadta őket. A 9. percben Böde Dániel vezetést is szerzett, de az ellenfél a szerb Dušan Brković és a koszovói Florent Hasani révén a második félidőben három perc alatt 2:1-re fordított.

Nagyon csalódott vagyok a teljesítményünk miatt. Leginkább azért, mert szeretnék fejlődést látni azokon a mérkőzéseken, amikor az ellenfél agresszívan lép fel. De idegenben ebből nem sokat mutatunk be, pedig a nemzetközi szinthez ez kellene. Amikor elhagyjuk a stadionunkat, olyanok vagyunk, mint egy női csapat. Nagyon mérges vagyok, mert néhány játékos össze se akarta koszolni a mezét, úgy játszott” – bosszankodott Thomas Doll, a Fradi edzője.

A csapat szombaton hazai környezetben a Balmazújváros ellen javíthat, de nem vár rá könnyű meccs. Az újonc ugyanis az NB I. jelenlegi legjobb sorozatával bír, hét forduló óta veretlen, legutóbb október 28-án a Honvédtől kapott ki. Tavasszal eddig négy pont a mérlege, a Debrecent idegenben 2:0-ra legyőzte, egy hete pedig gól nélküli döntetlent játszott a Pakssal. „A következő négy bajnoki mérkőzésünket a Ferencváros, a Videoton, a Vasas és a Honvéd ellen vívjuk. Na, ha a kispesti találkozó után is azt boncolgathatnánk, miért kaptunk ki olyan régen, az már óriási csoda lenne. Az meg kisebbfajta, ha ez a csapat elkerülné a kiesést” – mondta Horváth Ferenc edző. A hajdúsági csapat honlapján a belső védő Tamás László úgy fogalmazott, hogy pontért, pontokért mennek Budapestre.

A Videoton a Diósgyőrt fogadja, és nem számíthat könnyű prédára. Az ősszel Debrecenben úgy nyert 3:2-re a fehérvári csapat, hogy Ugrai Roland révén a DVTK szerzett vezetést, 2:2 után pedig végül a 85. percben Pátkai Máté szerezte meg a győztes találatot. A felek eddig 32 alkalommal csaptak össze a Videoton pályaválasztása mellett, a hazaiak 21-szer, a vendégek 6-szor nyertek, 5 alkalommal pedig döntetlen született.

A Vasas a Honvédot fogadja, és az angyalföldieknél Michael Oenning számára már minden mérkőzés sorsdöntő jelentőségű. A csapat október közepe óta nyeretlen, kilenc mérkőzése közül mindössze kétszer szerzett egy-egy pontot, a legutóbbi öt alkalommal pedig vesztesen hagyta el a pályát. A hírek szerint a német szakembert a hétvégén meneszthetik, ha nem sikerült begyűjteni a három pontot, és akkor az utolsó előtti helyen álló együttesnél Mészöly Géza vagy a német vonalat folytatva Brend Storck lesz az új edző.

A hat mérkőzés óta veretlen Mezőkövesd egy hazai sikerrel mozdulhat el az utolsó helyről, ehhez az idegenben kilenc meccsen mindössze egy győzelmet arató Haladást kellene felülmúlnia. A Debrecen az Újpestet fogadja, és végre megízlelte a tavaszi siker ízét, míg Paksra az a Puskás Akadémia látogat, ahol a nevét megcsúfolva saját nevelésű játékos nélkül, légiósokkal teletűzdelve is csupán két 0:0-ra volt jó idén.