2024. május 20., hétfő
BIRKÓZÁS – U20-AS EB

Új magyar világsztár a láthatáron

Kevés utánpótláskorú versenyzővel kapcsolatban lehet biztosan megjósolni, hogy a felnőttmezőnyben is a legnagyobb eredményeket hozza majd, de a magyar Darabos László esetében szinte biztosak lehetünk abban, hogy az idősebbek között is megállja majd a helyét. A 130 kilóban versenyző püspökladányi fiatalember ugyanis 18 évesen úgy lett Európa-bajnok a spanyol Compostelában zajló U20-as versenyen, hogy miután végiggyalázta a mezőnyt, a döntőben sem sokat teketóriázott az azeri Mardanovval, hanem két perc alatt megpörgette és háromszor bebillentette, amivel technikai tussal nyerte meg az aranyérmet a tavaly még az U17-es mezőnyben Eb-bajnok fiatalember.

Az előzetes jóslatok egyébként beváltak, a magyarországi versenyzők közül tegnap este a szintén első éves junior 72 kilós Lévai Levente is a bajnoki címért küzdhetett meg, méghozzá az azeri Nurulajevvel. Előtte moldovai, szerb és litván ellenfelet utasított maga mögé. Levente fináléja azt jelentette, hogy a szerb Ognjen Jakovljević vigaszágra került, de ott is jócskán kikapott (8:1) a moldovai Zabicától. 87 kilogrammban Andrija Mihajlović kiharcolta a bronzmeccset, de a román Gordan 7:3-ra elütötte a dobogótól.

A lányoknál is megkezdődtek a küzdelmek, a junioroknál címvédő Nyikos Veronika bejutott az elődöntőbe, ott a török Batirral találkozott.

Nyitókép: Szinte borítékolható, hogy látjuk mi még Darabos Lászlót a magyar lobogóval a szőnyegen ünnepelni (Fotó: UWW)