2024. június 3., hétfő
VÍZILABDA

A várakozásoknak megfelelően

Szerdán lebonyolították a hazai férfi Szuperliga elődöntőjének harmadik mérkőzéseit, s a papírformának megfelelően a Novi Beograd és a Crvena zvezda jutott be a sorozat fináléjába. A Novi Beograd ezúttal könnyedén lépett túl a Partizanon. Igaz, a fekete-fehérek az első játékrészben 4:2-es vezetést szereztek, az újbelgrádiak azonban már a következő negyedben fordítottak, és 11:6-os előnyhöz jutottak, amit a folytatásban Jakšić, Strahinja Rašović és Vučinić remek játékának köszönhetően könnyedén meg is őriztek. A Novi Beogradhoz hasonlóan a Crvena zvezda is csak később „érkezett meg a meccsbe”. A második félidő még a Radnički 6:4-es vezetésével indult, a piros-fehérek Basara találataival egalizáltak, majd a záróetapban Subotić és Radović góljaival a győzelmet is megszerezték. A döntő az egyik fél második győzelméig tart, az első mérkőzést a Novi Beograd medencéjében rendezik május 10-én. A harmadik helyért folytatott párharc lebonyolítása is hasonló, a kedvezményezett a Radnički, így Kragujevac ad otthont az első meccsnek.

Szuperliga, elődöntő, 3. mérkőzések: Novi Beograd–Partizan 18:10 (összesítésben: 2:1), Crvena zvezda–Radnički 12:8 (2:1).

A kupadöntőhöz hasonlóan a bajnokság fináléjában is a Crvena zvezda és a Novi Beograd csap össze

A kupadöntőhöz hasonlóan a bajnokság fináléjában is a Crvena zvezda és a Novi Beograd csap össze

A magyar férfi országos bajnokságban is lejátszották az elődöntőt, az első fél hetedik pontjáig tartó párharcok már az első játéknapon eldőltek. Az esélyesek – a Ferencváros és az OSC – egyaránt hat pontot hoztak magukkal az alapszakaszból, így hamar elrendezték a döntőbe jutás kérdését. A Fradi a Honvédot, az OSC pedig a Vasast búcsúztatta fölényesen. A döntő lebonyolítása megegyezik a Szuperligáéval, az első mérkőzést május 16-án rendezik az FTC medencéjében, míg a második összecsapásra két nappal később az OSC uszodájában kerül majd sor.

Férfi magyar bajnokság, elődöntő, 1. mérkőzések: OSC–Vasas 11:6 (az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9:0), FTC–Honvéd 11:4 (9:0).

Nyitókép: A kupadöntőhöz hasonlóan a bajnokság fináléjában is a Crvena zvezda és a Novi Beograd csap össze