2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA

Esélyt sem adott a Fradi

A Ferencváros együttese a férfi bajnokság döntőjének második találkozóján is megverte az OSC-t, így kettős győzelemmel védte meg címét. A csütörtöki összecsapás látványos akciókban bővelkedő, rendkívül kemény párharcot hozott, az első negyed leginkább a kapusok bravúrjairól szólt. Vogel Soma eszén egyszer sem tudtak túljárni a hazaiak, míg a másik oldalon egyszer mattolták Lévai Mártont. A folytatásban is inkább a védelemre összpontosítottak a csapatok. A nagyszünetet követően a Fradi Sztilianosz Argiropulosz értékesített büntetőjével kétgólos vezetést szerzett, ugyanakkor hátul sem lankadt a figyelem, így Varga Zsolték tartósan kétgólos előnybe kerültek, amivel gyakorlatilag el is döntötték a találkozót. A Ferencváros története 25. aranyérmét nyerte a magyar bajnokságban.

A Ferencváros bajnokcsapata (Fotó: MTI)

A Ferencváros bajnokcsapata (Fotó: MTI)

„Nagyon nehéz volt mind a két találkozó, ráadásul a Fradinak mindig nyernie kell, ez pedig rányomja a bélyegét. Ezzel is megküzdve, óriási szívvel és nagyon nagy védekezéssel játszottunk” – nyilatkozta a szezon végén leköszönő Varga, aki a Ferencváros edzőjeként a BL-ben zárja majd a pályafutását, azt követően pedig főállású szövetségi kapitány lesz.

Férfi magyar bajnokság, döntő, 2. mérkőzés: OSC–FTC 6:8 (0:1, 2:2, 1:3, 3:2) (az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 0:2).

Nyitókép: A Ferencváros bajnokcsapata (Fotó: MTI)