2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA

Sike(r)sztori

„Emlékszem, hogy az olimpián Czene Attila hetedik helyen került a döntőbe. Megnyerte, olimpiai bajnok lett. Mi a negyedik helyről indultunk, legyőztünk mindenkit. Így készültünk egész évben, most már bevallhatom, amit eddig titkoltam, ez volt a tervünk. Végtelenül boldog vagyok!” – nyilatkozta a magyar női bajnokság döntőjének második megnyert találkozója után az Eger vezetőedzője, dr. Sike József, aki tíz év után vezette bajnoki címig a hevesi gárdát. Valódi sikersztori ez, hiszen ahogy a szakvezető is említette, az Eger csupán a negyedik helyen zárta az alapszakaszt, ám az elődöntőben a korábban veretlen Ferencvárost, a fináléban pedig a pazar európai kupaszezont záró Dunaújvárost is megverte – ráadásul mindkettőt kétszer! Az egriek a keddi találkozón remekül kezdtek, 7:3-mal zárták az első félidőt. A harmadik negyedben a Dunaújváros ugyan felzárkózott (8:7), de a záró etap újfent Czigány Dóráék jegyében telt, akik így magabiztos, háromgólos sikert arattak. Az Eger női pólócsapata története során harmadszor játszott döntőt, és harmadik alkalommal nyerte meg azt, legutóbb 2013-ban ünnepelhetett a Bitskey uszoda. A döntő pikantériája, hogy 2021 augusztusában Sike épp a Dunaújváros másodedzői posztjáról „igazolt haza” Egerbe, ahol másfél év alatt egy rendkívül ütőképes gárdát rakott össze.

Női magyar bajnokság, döntő, 2. mérkőzés: Eger–Dunaújváros 10:7 (4:1, 3:2, 1:4, 2:0) (az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:0).

Az Eger csapata harmadik alkalommal lett magyar bajnok (Fotó: MVLSZ)

Az Eger csapata harmadik alkalommal lett magyar bajnok (Fotó: MVLSZ)

A magyar férfi bajnokság harmadik helyéért folytatott párharc második találkozóján a Vasas 8:7-re legyőzte a Honvédot, és egyenlített, az állás jelenleg 1:1, így a bronzérem sorsa ma este az angyalföldiek medencéjében dől el.

Férfi magyar bajnokság, a 3. helyért, 2. mérkőzés: Honvéd–Vasas 7:8 (1:3, 5:0, 0:3, 1:2 – 1:1).

A Novi Beograd megvédte címét

A hazai férfi Szuperliga döntőjének második összecsapása nem tartogatott különösebb izgalmakat, a Novi Beograd hét góllal legyőzte a C. zvezdát és magabiztosan védte meg bajnoki címét. Živko Gocić együttese a második negyedben már 5:1-re is vezetett, a folytatásban a piros-fehéreknek akadtak jobb periódusai, komolyabb veszélyt azonban nem jelentettek a címvédőre.

Férfi Szuperliga, döntő, 2. mérkőzés: C. zvezda–Novi Beograd 7:14 (1:2, 2:3, 3:4, 1:5) (az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 0:2).

Nyitókép: Az Eger csapata harmadik alkalommal lett magyar bajnok (Fotó: MVLSZ)