2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA

Damonte szertefoszlatta a reményeket

A címvédő Ferencváros hazai pályán óriási csatában, Luca Damonte három másodperccel a lefújást megelőzően szerzett góljával 9:8-ra legyőzte az OSC együttesét a férfi magyar bajnokság döntőjének első összecsapásán. A két együttes ebben a szezonban eddig ötször találkozott egymással, az OSC korábban egyszer sem tudta megverni legnagyobb hazai riválisát, ám a keddi találkozón úgy tűnt, ez a sorozat megszakadt. Varga Dénes csapata az idény végére összeért, egy pillanatig sem játszott alárendelt szerepet, kőkeményen tartotta a frontot. Az első félidő kevés gólt hozott, a védelem mindkét oldalon remekelt, a kapusok jó napot fogtak ki, így féltávnál csupán 3:3 állt az eredményjelzőn. A térfélcserét követően valamivel több gól született, felváltva vezettek a csapatok, egyik sem tudta azonban a maga javára fordítani a találkozót. A záró etap 6:6-ról indult, sokáig a védekezés és a kapusok játszották a főszerepet, majd két perccel a lefújás előtt Argiropulosz szabaddobása három blokk között megtalálta az utat a kapuba, előnyhöz juttatva a Fradit. Az OSC nem roppant össze, fél perccel a vége előtt kettős fórban támadhatott, Angyal pedig ki is használta a ziccert. Amikor már úgy tűnt, büntetőpárbaj következik, egy újabb találattal megnyerte a mérkőzést a házigazda: Damonte 3,4 másodperccel a vége előtt lőtte a gólt úgy, hogy a labda még a blokkhoz is hozzáért. Az egyik fél második győzelméig tartó, bajnoki döntő második felvonását ma 18.30-tól rendezik.

Egy pillanatig sem volt unalmas a Ferencváros és az OSC összecsapása (Fotó: OSC)

Egy pillanatig sem volt unalmas a Ferencváros és az OSC összecsapása (Fotó: OSC)

Férfi magyar bajnokság, döntő, második mérkőzés: Ferencváros–OSC 9:8 (1:2, 2:1, 3:3, 3:2, összesítésben: 1:0).

A női magyar bajnokság bronzcsatájának második mérkőzésén az UVSE legyőzte a Ferencvárost, a párharc állása jelenleg 1:1, így az érem sorsáról a szombati harmadik találkozó dönt. Benczur Márton csapata leginkább jó kezdésének, majd az 5:0-ra hozott harmadik negyednek köszönhetően nyert három góllal és egalizált összesítésben.

Női magyar bajnokság, a 3. helyért, második mérkőzés: UVSE–Ferencváros 12:9 (6:1, 2:2, 0:5, 4:1 – 1:1).

Szépített a Radnički

A hazai Szuperliga harmadik helyéért folytatott párharc első találkozóján a Radnički ugyan vereséget szenvedett a Partizantól, Uroš Stevanović együttese kedd este viszont idegenben szépített, így hazai medencében küzdhet tovább az éremért. A Partizan az első félidő során ugyan tartotta a lépést a vendégekkel, de már akkor nyilvánvalóvá vált, hogy a kragujevaciak ezúttal felőrlik a fekete-fehérek védekezését és csak idő kérdése, hogy mikor törik meg végleg a vendéglátót. A Partizan egészen a záró etap elejééig kitartott, de Stevanovićék 8:6-os vezetésnél újabb két gólt lőttek, amivel végleg eldöntötték a meccset. A mindent eldöntő ütközetre május 19-én kerül sor Kragujevacon.

Férfi Szuperliga, a 3. helyért, második mérkőzés: Partizan–Radnički 8:11 (2:3, 3:3, 1:3, 2:2 – 1:1).

Nyitókép: Egy pillanatig sem volt unalmas a Ferencváros és az OSC összecsapása (Fotó: OSC)