2024. május 20., hétfő
KERÉKPÁROZÁS

Magyarországon a sztárok a trónon

A hosszú hétvégén a kerékpáros nemzeti bajnokságok sora van műsoron, szokás szerint előbb általában az időfutamokat rendezik meg. Magyarországon a 38 kilométeres férfipályán Valter Attila győzött, aki egyedüliként tudott 50 kilométeres óránkénti sebesség feletti átlagot repeszteni, rajta kívül Szalay Dániel és Fetter Erik állt fel a dobogóra. A nőknél Vas Blanka dominanciájához nem férhetett kétség Hajdú Fanni és Péteri Niké előtt.

Szerbiában a férfiaknál Ognjen Ilić lett az időfutambajnok, míg a nőknél az egyetlen WorldTour-versenyzőnk, a movistaros Jelena Erić szerezte meg a megkülönböztetett trikót.

A legnagyobb európai nemzetek közül egyedül az olaszok bonyolították le szombaton a mezőnyversenyt, amelyen kisebb meglepetésre az Astana versenyzője, Simone Velasco diadalmaskodott Lorenzo Rota és Christian Sbaragli előtt. Az országban Filippo Ganna lett az időfutambajnok, míg a szám spanyol uralkodója egy évig Jonathan Castroviejo lesz, Németországban pedig Nils Politt nyerte meg az óra elleni küzdelmet

Nyitókép: Valter Attila volt a leggyorsabb a debreceni erőfelmérőn, ezzel megszerezte a bajnoki trikót (Fotó: bringazas.hu/Vanik Zoltán)