2024. május 8., szerda
VÍZILABDA – EURÓPA-BAJNOKSÁG

Pillanatnyilag Hollandia is túl erős

A házigazda már az első negyed során háromgólos előnyt szerzett a magyar női válogatottal szemben az Eidhovenben zajló női Európa-bajnokság mai fordulójában, így a Mihók Attila és Cseh Sándor vezette együttes második vereségét is elszenvedte a viadalon. A hollandok a játék minden elemében felülmúlták a magyarokat, Keszthelyi Ritáéknak ugyan voltak jobb preiódusai, a házigazda menetelését azonban nem tudták megállítani (igaz, a hollandok a döntő pillanatokban a hazai pálya előnyét is élvezhették). A görögök elleni találkozóhoz képest javult a lányok játéka, az olimpiai kvótát érő helyezés megszerzéséhez azonban még ettől is jobban kell teljesítani. A lányok holnap a horvátok ellen zárják a csoportkört. A női mezőnyből eddig Hollandia és Spanyolország rendelkezik párizsi repjeggyel, így rajtuk kívül a legjobb szerez olimpiai kvótát Eidhovenben.

A magyar férfiválogatott hozta a kötelezőt, Varga Zsolt együttese a harmadik negyedet kivéve könnyedén érvényesítette akaratát Grúzia ellen. A nagyszünetet követően ugyan több hiba is csúszott a magyarok játékába – főleg védelemben lankadt a figyelmük –, az utolsó nyolc percre viszont sikerült rendezni a sorokat és Vargáék győzelméhez kétség se férhetett.

A szerb lányok holnap a csoportelsőségért játszanak a csehekkel. Dragana Ivković tanítványai második találkozójukat is magabiztos fölénnyel nyerték, Törökország után ma Romániát is felülmúlták. A nyolcaddöntőben várhatóan Horvátországgal találkoznak majd. A szerb férfiválogatott ma pihent, holnap Németországgal játszik.

Eredmények, férfiak, 2. forduló, A csoport: Montenegró–Spanyolország 12:14. Az állás: Spanyolország 4, Horvátország és Montenegró 2, Franciaország 1 pont. B csoport: Grúzia–Magyarország 11:15. Az állás: Görögország, Olaszország és Magyarország 3, Grúzia 0 pont.

Nők, 2. forduló, A csoport: Hollandia–Magyarország 14:11. Az állás: Görögország és Hollandia 6, Magyarország és Horvátország 0 pont. B csoport: Olaszország–Franciaország 12:6. Az állás: Olaszország 6, Spanyolország 3, Izrael és Franciaország 0 pont. C csoport: Törökország–Csehország 9:10, Románia–Szerbia 4:15. Az állás: Szerbia és Csehország 6, Törökország és Románia 0 pont. D csoport: Bulgária–Nagy-Britannia 6:19, Szlovákia–Németország 10:12. Az állás: Németország és Nagy-Britannia 6, Szlovákia és Bulgária 0 pont.

Nyitókép: Védekezésben és támadásban egyaránt akadozott a magyar gépezet, fotó: MTI