2024. május 9., csütörtök

Oromra is került az Arany Sisakból

A Szerbiai Motorosszövetség november 19-én Belgrádban rendezte meg szezonzáró ünnepségét, amelyen kihirdették a 2023-as év legjobbjait. A díjazottak között volt az oromi Cseszkó Márk is, aki két ifjú zimonyi tehetség, Viktor és Ana Kolnookov mellett kiérdemelte az Arany Sisakot, amelyet csak azon versenyzők kaphatnak meg, akik három egymást követő évben is elhódítják az országos bajnoki címet.

Márk 2021-ben és 2022-ben a topolyai MX 024 csapat tagjaként nyert bajnoki címet az MX2-es kategóriában, az idén pedig a szabadkai Saghmeister Team tagjaként jutott fel a csúcsra. A 23 éves terepmotoros az idei bajnokság tizenkét futamából nyolcat megnyert, és a végén 39 pontos előnnyel utasította maga mögé a 2. helyen végző Vuk Drmanacot.

„Meglehetősen nehéz éven vagyunk túl, hiszen több komolyabb sérülésem is volt, melyek hátráltattak a felkészülésben. Ennek ellenére mindig sikerült talpra állnom, és a legjobbat, legtöbbet kihozni magamból, így szerencsére ez az év sem telt el kimagasló eredmény nélkül. Az Arany Sisak díjra külön büszke vagyok, hiszen ez a motorsportban eléggé ritkának számító elismerés, a sérülések és a technikai problémák miatt ugyanis nem sűrűn fordul az elő, hogy valaki három éven keresztül a legjobb tudjon lenni a saját kategóriájában” – mondta a belgrádi díjátadó után Márk.

A másik oromi terepmotoros, az MX65-ös kategóriában induló Krajnović Aleksandar is szép eredményt ért el, hiszen a húsz versenyzőt felvonultató mezőnyben a 4. helyen végzett, három ponttal lemaradva a dobogóról.