2024. május 8., szerda
SZABADKAI SPORTHÍREK

Asztalitenisz-torna a városnap alkalmából

Szabadka város napja alkalmából a Spartacus Asztaliteniszklub nemzetközi asztalitenisz-tornát tartott, amelyen 11 klub 70 fiatal versenyzője állt asztalhoz.

Eredmények, 1–2. osztály, fiúk: 1. Filip Ćetković (Spartacus), 2. Námesztovszki Gergő (TSC), 3. Pressburger Ádám (TSC). Lányok: 1. Pozsár Fanni (Csóka), 2. Gyurcsik Kiara (TSC), 3. Sofija Čubrilo (Dunacséb). 3–4. osztály, fiúk: 1. Strahinja Stojković (Horgos), 2. Námesztovszki Bence (TSC), 3. Majoros Máté és Sáfrány Olivér (mindketten Horgos). Lányok: 1. Agyánszki Karina (TSC), 2. Varga Hanna (Csóka), 3. Nikolina Stanić (Novi Sad), Pressburger Janka (TSC). 5–6. osztály, fiúk: 1. David Čapanda (Bácsújfalu), 2. Edwin Pavić (Eszék), 3. Bata Olivér (Spartacus), Arijan Satvar (Eszék). Lányok: 1. File Lara (Horgos), 2. Varga Laura (Temerin), 3. Varga Hanna (Csóka), Tényi Nóra (Temerin). 7–8. osztály, fiúk: 1. Ignjat Jakovljev (Novi Sad), 2. David Kubiček (Eszék), 3. David Čapanda és Kristijan Trušina (mindketten Bácsújfalu). Lányok: 1. Slađana Knežević (Novi Sad), 2. Hana Cmelak (Eszék), 3. Varga Viktória (Csóka), Bálint Kinga (Obilić).

A város napjára szervezett asztalitenisz-torna dobogósai (Fotó: Spartacus Asztaliteniszklub)

A város napjára szervezett asztalitenisz-torna dobogósai (Fotó: Spartacus Asztaliteniszklub)

A szabadkai Top Fighter Kick-box Klub versenyzője, Milica Despotović aranyérmet nyert a törökországi Európa-bajnokságon, melyen 38 ország 1584 versenyzője lépett kötelek közé. A low-kick 48 kg-os súlycsoportban indult sportoló a negyeddöntőben azerbajdzsáni, az elődöntőben török, a döntőben pedig még egy török harcost legyőzve szerezte meg a kontinensbajnoki címet. A Top Fighter még egy versenyzővel, Nikola Lončarral képviseltette magát Törökországban, ám a K-1 75 kg-os kategóriában versenyző tehetség már a negyeddöntőben kiesett, ugyanis pontozásos vereséget szenvedett az elmúlt évben világbajnok lengyel ellenfelétől. A szerb válogatott 7 arany-, 4 ezüst- és 8 bronzéremmel zárta az Eb-t.

Mitrovicán tartották meg a fiatalabb juniorok számára a tartományi nyílt atlétikai bajnokságot, melyen a Spartacust öt versenyző képviselte. A legsikeresebbnek Višnja Vilov és Barsi Boris bizonyult, ugyanis előbbi 400 méteren 1:02,56-os idővel, utóbbi pedig 800 méteren 2:24,10-zel a dobogó második fokára állhatott fel. Elena Puškar révén 800 méteren (2:28,66) egy bronzérmet is szereztek a szabadkai atléták. Horváth Tamara és Dajana Bašić Palković nem nyert érmet, előbbi 100 méteren (13,81) a 14., 400 méteren (1:04,73) a 6. helyen végzett, utóbbi pedig 400 méteren (1:06,36) a 9. helyen zárta a versenyt.

Perčić Nikolina, a Spartacus kerékpározója a szerbiai serdülőválogatott tagjaként a görögországi Larisszában a Balkán-bajnokságon vett részt, ahol az időfutamot a 14. helyen teljesítette. A serdülőfiú-válogatott tagjaként Vuk Trišić is versenyzett a Balkán-bajnokságon, és az országúti futamon a 32. helyen ért célba.