2024. április 30., kedd
ULTRAMARATON

Ulcinji edzőtábor

A palicsi Paligo Palus és a Szerbiai Ultramaraton-szövetség kilenc versenyzője nyolcnapos ulcinji edzőtáboron vett részt. A csapatnak naponta három edzése volt, a nyolc nap alatt több mint 250 km-t teljesítettek.

Az Ašković házaspárnál – ahol a palicsiak is megszálltak az edzőtábor alatt – macedón, boszniai és magyarországi versenyzők is tartózkodtak. Jánosi Elvira, a csapat vezetője elmondta, hogy kiváló időjárás fogadta őket Montenegróban, és az edzési feltételek is minden igényt kielégítettek, hiszen 12 km-es homokstrand, hegyes-dombos futópályák, modern atlétikai pálya várta a 2014-es idényre készülő versenyzőket. Az edzőtáborban a hagyományokhoz híven nemzetközi utcai futóversenyt is tartottak, melyen a Paligo Palus tagja, a születésnapját az edzőtáborban ünneplő Német Anett a felnőttek között a 2. helyen végzett.

A csapatra idén is több erőpróba vár, melyek közül kiemelkedik a júniusi palicsi nemzetközi verseny – ami országos bajnokság is egyben –, valamint a nyári világbajnokság, melynek helyét és pontos idejét még nem jelölte ki a nemzetközi szövetség.