2024. május 16., csütörtök
JÉGKORONG

A magyar kapitány villámtávozása

Élő szerződése ellenére a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitányi és a Fehérvár AV19 vezetőedzői posztját sem kívánja a jövőben betölteni Kevin Constantine. A 64 éves tréner családi okokkal magyarázta lépését. A 2023-2024-es szezonban még az ő feladata lett volna az olimpiai selejtezőre és a divízió 1/A világbajnokságra felkészíteni a magyar válogatottat. „Teljesen váratlanul ért minket Kevin döntése, hiszen kétéves, határozott idejű szerződése van, ami alapján nem volt kérdéses a szövetségi kapitány kiléte. A megállapodás felbontásának feltételeiről egyeztetünk, az érdekeinket érvényesítjük az ügyben” – nyilatkozta Sipos Levente, az MJSZ főtitkára.

A székesfehérváriak weboldalán Szélig Viktor általános igazgató amellett, hogy megköszönte Constantine-nak, amit az együttesért tett, arról is beszélt, hogy az emberileg érthető döntésével nehéz helyzetbe hozta a klubot. „Ezt a döntést ő hozta meg, tőlünk függetlenül. A döntését elfogadjuk, az indokai emberi oldalról akár érthetőek is lehetnek, de csalódás számomra az, hogy az ő kérését teljesítve szabtuk meg a szerződése időtartamát három évben, most mégis ő hátrál ki ebből úgy, hogy az időzítés nem is lehetne szerencsétlenebb. Nem így képzeltem el a kifejezetten baráti viszony lezárását” – mondta a sportvezető. A klub elnöke, Gál Péter Pál elmondta, hogy jogilag kevés eszköz van a kezükben egy ilyen helyzetre: „Abszolút váratlanul, klisészerűen mondhatnám úgy is, hogy derült égből villámcsapásként ért Kevin bejelentése minket. Elszomorító, hogy ez pár héttel a közös felkészülés kezdete előtt megtörténhet egy profi csapattal, és még inkább elkeserítő, hogy a gyakorlatban egy európai klub kezében az ilyen esetek kezelésére vajmi kevés eszköz áll rendelkezésre. Úgy érzem, döntésével cserben hagyta a klubunkat. Természetesen elismeréssel és köszönettel gondolok vissza magam is a vele elért történelmi sikerünkre, ugyanakkor ez a lépése óriási csalódás számomra.”

Kevin Constantine hagyott csapot, papot (Fotó: Yonhap)

Kevin Constantine hagyott csapot, papot (Fotó: Yonhap)

Constantine a Fehérvárt 2021, a férfi válogatottat pedig tavaly nyár óta irányította. Előbbivel 2022-ben döntőbe jutott az osztrák ligában, míg a nemzeti csapattal az idei elit világbajnokságon szerepelt, és együttesével még az utolsó meccsen is volt esélye a bennmaradásra, ám végül szétlövésben kikapott Ausztriától és kiesett.

Nyitókép: Kevin Constantine hagyott csapot, papot (Fotó: Yonhap)