2024. június 3., hétfő
VÍZILABDA

Jakšić nem játszhat a világkupán

Hétfő délután Uroš Stevanović szerb szövetségi kapitány kihirdette a férfi világkupa podgoricai selejtezőjére utazó keretét, a játékosok közül azonban hiányzik a generációváltáson átesett csapat újdonsült kapitánya, Nikola Jakšić, akit egyesülete, a Novi Beograd végül nem engedett el a nemzeti csapat megmérettetésére. A szövetségi kapitány ugyan az utolsó pillanatig bízott benne, hogy a BL-ben is sikeresen szereplő klub végül megváltoztatja döntését, erre azonban nem került sor. A Novi Beograd az üggyel kapcsolatban hétfőn sajtótájékoztatót tartott, amelyen Živko Gocić vezetőedző elmondta, ő ellenezte játékosa világkupa-szereplését. „A tavaly júliusi világbajnokságot követően Jakšić sérülten tért vissza, szeptember végig nem is edzhetett, mivel korábban nem kapott megfelelő kezelést. Első mérkőzését október 12-én játszotta a klub színeiben, majd egy héttel később is medencében volt, ám ekkor már vállfájásra panaszkodott, s mint kiderült, ezt épp a korábbi könyöksérülése okozta, arra vezethető vissza. Ezt ismét egy hosszabb kihagyás követte, néhány hete végez csak teljes értékű munkát, emiatt a vezetőséggel és az egészségügyi stábbal egyetértésben arra jutottunk, hogy a teljes gyógyulás érdekében hagyja ki a válogatott márciusi edzéseit és mérkőzéseit. Hosszú távon ez nemcsak a klub, de a szerb válogatott javára is válik majd” – indokolta döntését Gocić.

Gocić alaposan áthúzta a szövetségi kapitány számításait (Fotó: facebook.com/vknovibeograd)

Gocić alaposan áthúzta a szövetségi kapitány számításait (Fotó: facebook.com/vknovibeograd)

Stevanović már korábban elégedetlenségének adott hangot a Novi Beograd döntését illetően, precedens nélkülinek nevezte azt, sőt hozzátette, az egyesületnek kötelessége lenne a válogatott rendelkezésére bocsátani a meghívott játékosokat, ha azok elfogadják a felkérést, ennek ellenére nem történt előrelépés az ügyben. Jakšić annyit mondott a történtek kapcsán, hogy tiszteletben tartja klubja döntését. A válogatott sorrendben Ausztráliával, Görögországgal, Montenegróval, Spanyolországgal és Grúziával csap majd össze Podgoricában.

A válogatott kerete: Branislav Mitrović, Vladimir Mišović, Nemanja Ubović, Nebojša Toholj, Đorđe Lazić, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Nemanja Stanojević, Strahinja Rašović, Nikola Lukić, Marko Radulović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Filip Janković, Đorđe Vučinić, Vuk Milojević, Marko Dimitrijević.

Nyitókép: Gocić alaposan áthúzta a szövetségi kapitány számításait (Fotó: facebook.com/vknovibeograd)