2024. április 30., kedd
SPORTMIX

Ronaldo elhagyja a Real Madridot?

A spanyol tévéműsor, a Jugones értesülései szerint a Real Madrid elfogadja a Juventus labdarúgócsapatának ajánlatát Cristiano Ronaldóért. A Juventus szeretné szerződtetni Cristiano Ronaldót, akinek kivásárlási árát az első hírek szerint egymilliárd euróról 120 millióra csökkentette a Real Madrid. A Jugones tegnap azt jelentette be, hogy a Real Madridnál úgy döntöttek, elfogadják az ötszörös aranylabdásért tett ajánlatot, amely „mindössze” 100 millió euró. CR-t a szerződése 2021-ig a királyiakhoz köti, de úgy tűnik, hogy ezt nem tölti ki, és az olasz sztárgárdához igazol. A hírek szerint a portugál játékos évi 30 millió eurót keres majd új klubjában.

Lemondott a McLaren versenyigazgatója

Lemondott posztjáról Eric Boullier, a McLaren Formula–1-es csapat versenyigazgatója. Az istálló szerdán hazai versenye, a hétvégi Brit Nagydíj előtt jelentette be, hogy a négy év után távozó Boullier lemondását követően átalakítja a műszaki stáb vezetőségét. Zak Brown csapatfőnök szerint erre azért van szükség, mert strukturális, rendszerszintű problémák vannak a csapatnál. A változások része, hogy a korábbi Indy 500-as bajnok brazil Gil de Ferran csatlakozik a McLarenhez, melynek a sportigazgatója lesz. A McLaren az elmúlt években Honda motorral versenyzett, ám nem tudott komoly eredményt elérni, majd az idei évre Renault-ra váltott, a siker azonban továbbra is várat magára. A csapatversenyben mindössze a hatodik helyen áll a gárda, versenyzői közül pedig a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a 8., míg Stoffel Vandoorne a 16. a pontversenyben.

Tömegverekedés a kosárpályán

Tömegverekedés tört ki a pályán a Fülöp-szigetek–Ausztrália férfi kosárlabda-világbajnoki selejtező során. A botrány a harmadik negyedben kezdődött a Manila közelében található Ciudad de Victoriában rendezett hétfői összecsapáson. A vendégeket erősítő Chris Gouldingot durván lekönyökölte az ellenfele, mire Daniel Kickert társa védelmére kelt, és kiütéssel a földre terített egy hazai játékost. A pályán lévők erre egymásnak estek, hamarosan a kispadon ülő csereemberek és edzők is beszálltak, az NBA-s Thon Maker felugorva hatalmas rúgásokat mutatott be, a földön fekvő Gouldingot megtaposták, miközben a nézők székeket hajigáltak be. A vendégcsapat később csak a manilai nagykövetség munkatársainak segítségével tudta elhagyni a csarnokot, és tért vissza a szálláshelyére. A játékvezetők tizenhárom kosarast, köztük négy ausztrált kiállítottak. A találkozót Ausztrália nyerte meg 79:48-ra.

Visszatér a csapat-vb

Visszatér a férfi teniszidény programjába a csapat-világbajnokság 2020-tól. A tornákat szervező ATP vasárnapi tájékoztatása szerint az eseményre Ausztráliában kerül majd sor, mindig a szezon elején. A 24 együttest felvonultató viadal összdíjazása 15 millió dollár lesz, és a játékosok világranglistapontokat kapnak szereplésük függvényében. Az ötödik kontinens már otthont ad egy csapatversenynek januárban, a Hopman-kupát nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságnak is nevezik. A férfi csapat-vb-t Düsseldorfban rendezték 1978 és 2012 között, ám hat éve pénzügyi okokból kikerült a programból.