2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA

Otthon döntheti el az Eger

Az Eger folytatta győzelmi sorozatát, dr. Sike József együttese a magyar női bajnokság fináléjának első találkozóján a Dunaújvárost is megverte. A Duna-parti találkozó rendes játékideje döntetlennel zárult, a hevesiek az ötméterespárbaj során jobban összpontosítottak, így a szerdai folytatásban hazai pályán a bajnoki aranyért játszhatnak. „Féltem egy kicsit attól, hogy mi az elődöntőben három mérkőzésen vívtuk ki a továbbjutást, ők kettőn. Gondoltam, hogy frissebbek lesznek. Ugyanakkor óriásit játszottak, küzdöttek a lányok. Ez volt az első felvonás, de a lényeg az, hogy a megoldás kulcsa most már a mi kezünkben van!” – értékelt a mérkőzést követően a döntő meglepetéscsapatának edzője, dr. Sike József.

A harmadik helyért folyó párharc során a Ferencváros 9:7-re győzte le az UVSE-t az első találkozón, a második meccsre kedden kerül sor a „lilák” uszodájában.

Női magyar bajnokság, 1. mérkőzések, a döntő: Dunaújváros–Eger 10:10 – ötméteresekkel: 13:14. A 3. helyért: Ferencváros–UVSE 9:7.

A favoritok nem hibáztak

A hétvégén lebonyolították a férfi Bajnokok Ligája utolsó előtti fordulóját. A Ferencváros házigazdaként legyőzte a Bresciát, így biztossá vált, hogy a harmadik helyen zárja a csoportkört. A zöld-fehérek győzelme leginkább a Novi Beogradnak kedvezett, hiszen Živko Gocićék az OSC otthonában nyertek két góllal, így már csak kétpontos hátrányban vannak az éllovas olaszok mögött. Az A jelű nyolcasban a Radnički megvédte becsületét Hannoverben, Uroš Stevanović együttese öt góllal nyert Németországban, továbbjutási esélyei azonban már rég elszálltak. A csoport favoritjai nem hibáztak, a Barceloneta továbbra is őrzi hárompontos előnyét a Pro Reccóval szemben.

Férfi BL, 13. forduló, A csoport: Barceloneta–Vouliagmeni 13:6, Olimpiakosz–Dinamo (T) 19:10, Pro Recco–Jadran (S) 14:7, Hannover–Radnički 7:12. Az állás: Barceloneta 36, Pro Recco 33, Olimpiakosz 31, Vouliagmeni 17, Jadran (S) 14, Radnički 12, Dinamo (T) 6, Hannover 3. B csoport: Marseille–Jug 15:11, Ferencváros–Brescia 10:6, OSC–Novi Beograd 9:11, Spandau–Sabadell 10:11. Az állás: Brescia 31, Novi Beograd 29, Ferencváros 25, Jug 16, Marseille 13, Sabadell 13, Spandau 11, OSC 10 pont.

Nehéz meccs vár a Vojvodinára

A szerb női bajnokság döntőjének első találkozóján a Vojvodina megverte ugyan a Crvena zvezdát, Slađana Drazgić lányainak a vártnál több fejtörést okozott a fővárosi együttes, csak két góllal nyertek hazai pályán, így a második meccs várhatóan tartogat majd némi izgalmat. A bronzcsata első meccsén a Spartacus a Partizannál vendégszerepelt, s a szabadkaiak meggyőző vereséget szenvedtek. A döntő és a harmadik helyért folytatott párharc egyaránt két nyert mérkőzésig tart, a visszavágókra a hétvégén kerül sor.

Az időjárás kedvezően alakult Zentán, a lányok végre hazai medencében játszhattak (Erős Norbert felvétele)

Az időjárás kedvezően alakult Zentán, a lányok végre hazai medencében játszhattak (Erős Norbert felvétele)

A Zenta az alsóházi rájátszás második találkozóját is megnyerte a Vračar ellen, így Tóth Lászlóék a folytatásban az ötödik helyért csatázhatnak. A Tisza-partiak hétvégi találkozója meglehetősen furcsán alakult, a Vračar mindössze öt játékossal érkezett meg az összecsapásra, ennek ellenére lejátszották a meccset, melyen a hazaiak fölényes győzelmet arattak, ám a jegyzőkönyvet a későbbiekben megsemmisítették, a hivatalos végeredmény 5:0 a Zenta javára. Tóthék a hétvégén a Palilulát fogadják a helyosztó első összecsapásán.

Női szerb bajnokság, 1. mérkőzések, a döntő: Vojvodina–Crvena zvezda 10:8. A 3. helyért: Partizan–Spartacus 11:5. Alsóházi rájátszás, 2. mérkőzések: Palilula–Taš 2000 10:8 (összesítésben: 2:0), Zenta–Vračar 5:0 – küzdelem nélkül (2:0).

Nyitókép: Az időjárás kedvezően alakult Zentán, a lányok végre hazai medencében játszhattak (Erős Norbert felvétele)