2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA

Granados elsüllyesztette a Zvezdát

A Novi Beograd győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben a hazai férfi Szuperliga döntőjének Crvena zvezda elleni első találkozóján. Živko Gocić együttese az első félidő során ugyan még nem tudott elszakadni, a harmadik negyed közepe táján viszont végleg megtörte a piros-fehérek ellenállását, és végül ötgólos előnnyel zárta a mérkőzést. A mezőnyből Álvaro Granados emelkedett ki a maga négy találatával. Az egyik fél második győzelméig tartó sorozat következő mérkőzését május 17-én játsszák a Crvena zvezda uszodájában.

Férfi Szuperliga, döntő, első mérkőzés: Novi Beograd–Crvena zvezda 13:8 (3:2, 3:3, 3:1, 4:2).

Tíz év után döntős az Eger

A női magyar bajnokság elődöntőjének harmadik találkozóján az alapszakaszgyőztes Ferencváros hazai pályán hétgólos hátrányt szedett össze a meccs elején az Egerrel szemben, ahonnan már nem tudtak visszakapaszkodni Gerendás György tanítványai, így két nyert meccsel a hevesi alakulat jutott be a sorozat döntőjébe. Sike József gárdája álomrajtot vett a Népligetben, az első negyedben Szilágyi Dorottya három találata mellett még Czigány Dóra iratkozott fel a góllövőlistára. A második játékrész elején Szilágyi és Czigány lövőformája nem változott, átellenben viszont folytatódott a Fradi agóniája, Gurisatti Gréta a 12. percben szerezte meg a hazaiak első találatát.

Az Eger lelépte a Fradit (Fotó: ZF Eger)

Az Eger lelépte a Fradit (Fotó: ZF Eger)

A harmadik nyolc perc 3:8-ról indult, majd a házigazda a negyedik negyedben két gólra zárkózott fel (9:11), ám az Eger egy háromgólos sorozattal lezárta a meccset. A hazaiaknál Gurisatti öt, a vendégeknél Czigány hét, Szilágyi öt gólt szerzett. Az Eger legutóbb 2013-ban játszott döntőt, akkor meg is nyerte a bajnokságot. A fináléban a hevesiek ellenfele az UVSE-t búcsúztató Dunaújváros lesz, a döntős sorozat (szintén két nyert meccs) szombaton kezdődik a Duna-parton.

Női magyar bajnokság, elődöntő, 3. mérkőzés: FTC–Eger 11:15 (0:4, 3:4, 4:2, 4:5) – a párharc végeredménye: 2:1 az Egernek.

Nyitókép: Az Eger lelépte a Fradit (Fotó: ZF Eger)