2024. május 20., hétfő
VÍZILABDA

Előnyben a Partizan

A Partizan sikerét hozta a hazai Szuperliga harmadik helyéért folytatott párharc első találkozója, a fekete-fehérek kisebb meglepetésre két góllal legyőzték a Radnički együttesét, így hatalmas lépést tettek a bronzérem megszerzése felé. A kiemelés hiába kedvezett a Radničkinek, Uroš Stevanovićék pályaválasztóként kezdték az egyik fél második győzelméig tartó csatározást, de már az első megmérettetés alkalmával elbuktak. A zömében utánpótláskorú játékosokból álló fővárosi gárda már a második negyed során kétgólos előnyt szerzett, sőt egy büntetőnek köszönhetően tovább növelhette volna vezetését, ám ez kimaradt. A rutinos kragujevaciak a folytatásban kihasználták a fiatalok elbizonytalanodását, felzárkóztak, de az utolsó negyedben Korolija együttese új lendületet vett, 5:2-re nyerte meg a záróetapot, amivel a maga javára fordította a találkozót. A visszavágóra május 16-án Belgrádban kerül sor.

Férfi Szuperliga, a 3. helyért, első mérkőzés: Radnički–Partizan 8:10 (2:2, 1:2, 3:1, 2:5).

Duplázott a Becse

A kupához hasonlóan a Becse U13-as leánycsapata a bajnokságot is az első helyen zárta. A mindössze három csapatot felvonultató mezőnyben Ćuk Daniela tanítványai két fővárosi gárdát, előbb a Palilulát, majd a Taš 2000-t győzték le nagy fölénnyel.

A Becse U13-as leánycsapata (Fotó: VK Becse)

A Becse U13-as leánycsapata (Fotó: VK Becse)

„A bajnoksággal lezárult a klubszezon, a továbbiakban a válogatottra összpontosítunk a lányokkal. A 2008-as korosztályra a június 24. és 30. között Zágrábban esedékes Európa-bajnokság vár, ahol több játékosunk is érdekelt lesz. A felkészülés során a magyarokkal és az olaszokkal edzőtáborozunk, fárasztó, de reméljük, sikeres időszak elé nézünk” – nyilatkozta Ćuk, aki egyben az említett korosztályos válogatott szövetségi kapitánya is. Az Óbecsén folyó munkát dicséri, hogy korábban az U15-ös generáció is hasonlóan szép sikereket ért el, mind a kupában, mind a bajnokságban diadalmaskodtak.

Leány U13-as bajnokság, 1. forduló: Becse–Taš 2000 17:1. 2. forduló: Taš 2000–Palilula 8:9. 3. forduló: Palilula–Becse 1:13. A végső sorrend: 1. Becse 6, 2. Palilua 3, 3. Taš 2000 0 pont.

Nyitókép: A Becse U13-as leánycsapata (Fotó: VK Becse)