2024. május 9., csütörtök
KERÉKPÁROZÁS – TOUR DE HONGRIE

A legerősebb magyarországi viadal

Beérett a sokéves építkezés a magyarországi kerékpározásban, hiszen idén már a ProSeries sorozat állomásaként kerül sor a ma kezdődő 44. Magyar Körversenyre. Az összetettre esélyes versenyzők névsorát a 2019-es Tour de France győztese, Egan Bernal fémjelzi, míg a legjobb sprinterek közül Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen és Caleb Ewan is rajthoz áll.

A Tour de Hongrie útvonala, 1. szakasz, szerda: Szentgotthárd–Szentgotthárd, 168 km. 2. szakasz, csütörtök: Zalaegerszeg–Keszthely, 175 km. 3. szakasz, péntek: Kaposvár–Pécs, 180 km. 4. szakasz, szombat: Martonvásár–Dobogókő, 206 km. 5. szakasz, vasárnap: Budapest–Budapest, 150 km.

Magyarországon évről évre erősebb mezőny jön össze (Fotó: tourdehongrie.hu/Vanik Zoltán)

Magyarországon évről évre erősebb mezőny jön össze (Fotó: tourdehongrie.hu/Vanik Zoltán)

A Giro d’Italia tegnapi szakaszán a mezőny elengedett egy hétfős szökést (Paret-Peintre, Conci, Albanese, Barguil, Leknessund, Ghebreigzabhier, Skujiņš), amelyből a francia és a norvég volt a legjobb erőben. Előbbi a szakaszgyőzelmet szerezte meg, utóbbi pedig átvette a rózsaszín trikót.

Giro d’Italia, 4. szakasz (Venosa–Lago Laceno, 175 km): Aurélien Paret-Peintre 4:16:04 óra, Andreas Leknessund +2, Toms Skujiņš +57 mp, Vincenzo Albanese a. i., Nicola Conci +1:02 perc stb. Az összetett állása: Leknessund 14:35:44 óra, Remco Evenepoel +28, Paret-Peintre +30 mp, João Almeida +1:00, Primož Roglič +1:12 perc stb.

Nyitókép: Magyarországon évről évre erősebb mezőny jön össze (Fotó: tourdehongrie.hu/Vanik Zoltán)