2024. június 21., péntek
SEGÍT A LAKBERENDEZŐ

Rózsaszín világ

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem tudja, hogyan fogjon hozzá.

Amikor gyerkőcök szobáit tervezem, szeretem velük is ugyanúgy megbeszélni azt, hogy ők mit szeretnének látni a kis kuckóikban. Sokszor a szőnyegre kuporodva beszélgetünk arról, hogy mik a legkedvesebb mesehőseik, játékaik, kedvenc színeik. Ezáltal nagyon sok fontos infót kapok tőlük, ami mentén elindulhatok a lakóhelyük tervezésében. A szülőkkel is szépen átbeszéljük, hogy végül mi valósuljon meg az álmokból. A tervek készültekor szintén bevonom őket is, hogy lássák, vajon valóban az születik, amire vágynak. Ugyanakkor a szülőkkel mindig az a terv, hogy a kis álmokból később könnyedén átalakítható szobát kapjunk, ahogy nő a gyerek és már nem a mesehősök az aktuálisak.

Az alábbi szoba egy kislánynak lett tervezve, aki – mint láthatjuk – a rózsaszín és a lila szerelmese. Mindenképp emeletes ágyat szeretett volna, ha jönnek a kis barátnők, akkor legyen hol aludniuk is. A felső ágyra lépcsőn lehet feljutni, amelyek tárolóként is funkcionálnak. A játékok tárolására kiválóan alkalmazható.

 

Tanulósarkot is hoztunk létre, bár a kislány még nem jár iskolába, de hamarosan időszerűvé válik. A bejárati ajtó melletti falra egy hatalmas gardróbszekrényt terveztünk, ami most még nincs tele ruhákkal, de a későbbiekre gondolván bizony kelleni fog.

A szobát mennyezeti fényekkel tettük hangulatossá, valamint pihe-puha szőnyeggel és textilekkel dekoráltuk.

 

***

 

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség postacímére küldjék (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.