2024. május 8., szerda

Miért kerülik el a világsztárok Szerbiát?

A Rolling Stones, Madonna, Depeche Mode, Robbie Williams, Metallica, Beyoncé és Rihanna Belgrádban – több mint egy évtizeddel ezelőtt ez normális dolog volt, jelenleg azonban mindez elképzelhetetlen forgatókönyv mind a szervezők, mind a közönség számára, írja az Euronews Szerbia.

A terület szakemberei szerint nálunk manapság szinte lehetetlen ilyen eseményeket szervezni. Nikola Jovanović, a Kontra kiadó igazgatója elmondta, a legnagyobb sztárok magasabb díjakat kérnek, mint korábban, főként ez szerinte a helyzet háttere. Ha nagy koncerteket szerveznének, a jegyek ára nem maradhatna 20-30 euró, hanem átlagosan 75-100, 150 euró lenne, de még magasabb is lehetne – magyarázza az Euronews Szerbiának adott interjújában.

Branko Rosić, a Nedeljnik újságírója úgy véli, hogy Belgrádban sosem volt ilyen kevés külföldi előadói koncert. A portálnak nyilatkozók azt is megjegyzik, hogy ennek a legfőbb okai a közönség gyenge fizetőképessége, másrészt pedig az ízlése, és az is, hogy a publikum gyakran ingyenes koncertekre is mehet, amelyeket az állam támogat, erre pedig rászoktak az emberek – közli a 021 hírportál.

Nyitókép: Pixabay