2024. május 8., szerda

Nemzetközi elismerés a Juhász zenekarnak

A formáció első helyezést ért el a litvániai nemzetközi néptáncfesztiválon zenekar kategóriában

A szabadkai székhelyű Juhász zenekar a napokban első helyezést ért el a litvániai nemzetközi néptáncfesztiválon zenekar kategóriában. A rendezvényen a magyarországi Tiszavirág Néptáncegyesület kíséreteként szerepeltek, amely ugyancsak első díjban részesült néptánc kategóriában, így meghívást kapott Brazíliába egy versenyfesztiválra, ahova majd szintén a Juhász zenekar kíséri el a táncegyüttest.

(Fotó: facebook)

A Juhász zenekar tagjainak örömteli pillanatai a díj átvétele után (Fotó: Juhász Gábor Facebook-oldala)

Juhász Gábor, a zenekar frontembere lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy az egyhetes eseményre a világ minden tájáról érkeztek résztvevők, táncegyüttesek és zenekarok.

– A szegedi Tiszavirág Néptáncegyesület csoportjával utaztunk Litvániába mint kísérőzenekar, de külön a zenekarok számára is rendeztek egy versenyt, amire természetesen mi is beneveztünk, sőt még szólistaként is indítottunk versenyzőket. Ez alkalommal nem a Juhász zenekar eredeti felállásával léptünk színpadra, hanem velem volt Cseszák Zsombor és Jovánovity Péter, a Fokos zenekar két tagja és Nagy Gábor, a szegedi Rozsdamaró zenekar brácsása is. Így állt össze a csapatunk. A versenyre nyolc országból érkeztek zenekarok, amelyeket egy nemzetközi zsűri bírált el. Mi egy, a közönséget sikeresen megszólító számmal, az energikus előadásmóddal, és a közös énekkel nyertük meg a bírálóbizottságot, legalábbis ez volt a visszajelzés a zsűri tagjai részéről. Nagyon megtisztelő számunkra az elismerés, hiszen több remek formáció megannyi egzotikus, világszínvonalú produkcióval mutatkozott be, a zsűrinek azonban mégis a mi előadásmódunk nyerte el legjobban a tetszését. Egyébként a Tiszavirág Néptáncegyesülettel való színpadi produkciónk megkapta a fesztivál nagydíját is – emelte ki Juhász Gábor, majd hozzátette, hogy az említett néptáncegyesülettel már hosszú évek óta együttműködnek, és már számos nemzetközi fesztiválon részt vettek, például Kínában, Franciaországban, legutóbb pedig Hollandiában. A Juhász zenekar frontembere úgy gondolja, hogy a litvániai siker a régóta tartó gyümölcsöző együttműködés eredménye.

(Fotó: facebook)

(Fotó: facebook)

A rendezvényen sikerrel szerepelt a magyarországi Tiszavirág Néptáncegyesület is, amely szintén első díjban részesült. 

(Fotó: facebook)

(Fotó: facebook)

Nyitókép: (Fotó: facebook)