2024. május 9., csütörtök

A Tanár Magyarországon kívül is rendkívül népszerű

A német Der Lehrer című televíziós sorozatot Magyarországon A Tanár címmel forgatták le és kezdték el sugározni, most viszont Szlovákia után a sorozat magyar változatát jegyző, Paprika Studios magyar alkotógárdája kapott megbízást a televíziós sorozat cseh és szlovén helyi változatának az elkészítésére.

Nagy Ervin főszereplésével készült sorozat Magyarországon eddig három évadot futott, és kimagasló nézettséget hozott az RTL Klubnak, amelyik kereskedelmi tévécsatorna RTL Most+ internetes tartalomszolgáltatóján közzétette a 4. évad premier részeit is. A sorozat dupla epizóddal indult, s ezentúl minden pénteken reggel 8 órától megtekinthetőek lesznek a következő részek is.

Szlovákiában Pán profesor címmel és az ország legnagyobb sztárjával, Tomáš Maštalírral a címszerepben készült el a sorozat szlovák verziója. Az úgyszintén óriási nézettséget elkönyvelő szlovák változat különlegessége, hogy olyan epizódokkal is bővült a sorozat, amelyek nem szerepeltek az eredeti formátum történetvezetésben, és a Paprika Studios szakemberi kifejezetten a szlovák nézők számára írtak és szeptembertől már a harmadik évadot sugározzák a Markíza televízióban. A magyar változatnak a 4. évada is elkészült, de úgyszintén a Paprika Studios gondozásában hamarosan a cseh és a szlovén nézők előtt is bemutatkozik a sorozat.

A csehek első saját szériája a szlovák verzióhoz hasonlóan szintén Pán profesor címmel készül, főszerepben az énekesként és színészként is hihetetlenül sikeres és népszerű Vojtech Dyk-kel, aki játszott többek között a cseh Terápia című sorozatban is, és két szérián keresztül a cseh–szlovák The Voice tehetségkutató zsűritagjaként is feltűnt a képernyőn.

A Tanár jelenleg a szlovén televíziós piac idei legnagyobb projektje. A forgatás már befejeződött, jelenleg az utómunkák zajlanak. A 10 részen át bonyolódó történet főszereplője Jure Henigman, és a POP TV csatorna sugározza majd a sorozat epizódjait. A szlovénok annyira bíznak a sorozat sikerében, hogy még képernyőre sem került a sorozat, de már megbízást adtak a következő évad fejlesztésére.