2024. május 9., csütörtök

Dunatáji Beszélgetések Zomborban

Szerdán este a Dunatáji Beszélgetések keretében tartották Antalovics Péter Magánbeszélgetés című verseskötetének bemutatóját a zombori Magyar Polgári Kaszinóban.

A költővel Móger Tímea és Wilhelm József beszélgetett. A négy ciklust tartalmazó könyv vonatkozásában szó esett tájszerelemről, otthonkeresésről, hitvilágról, a társadalmi témák helyéről, szerepéről a költészetben.

Közreműködött Ódri Rudolf zenész. A bemutatót Varga Eleonóra tárlata kísérte. A Színek és fények című kiállítást Wilhelm József nyitotta meg. Mint hangsúlyozta, a zömében üvegfestményeket tartalmazó alkotások a hagyomány- és hitvilág szimbólumait ábrázolják, spirituális témákat jelenítenek meg. Továbbá a színekkel ügyesen játszó festményeken felfedezhető az alkotó egyéb, tágabb, elvontabb témák felé való elmozdulási szándéka is.

Összművészeti est volt a Dunatáji Beszélgetések téli alkalma, fotó: Pelt Ilona

Összművészeti est volt a Dunatáji Beszélgetések téli alkalma, fotó: Pelt Ilona

Az esten jelen volt Virág Gábor, a bemutatott könyvet gondozó Forum Könyvkiadó Intézet igazgatója.

A Dunatáji Beszélgetések a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű regionális rendezvénye.

Az esemény jellegével kapcsolatban a szervezők hangsúlyozták, az eddigi, többségében művészeti témák mellett a jövőben hangot és teret adnak majd tudományos meg gazdasági jellegű diskurzusoknak is. 

Nyitókép: A beszélgetés résztvevői, fotó: Gellér Eszter