2024. május 9., csütörtök

Ismert és újabb dallamok csendültek fel

Szanka Emma és Erős Henrietta a temerini Tinifesztivál győztesei

Az eseményhez kapcsolódó fotógalériáinkat ITT és ITT érheti el.

A Temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület szombat este 32. alkalommal szervezte meg a Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedőt a temerini sportcsarnokban. Az est folyamán remek előadásban csendültek fel a jól ismert magyar dalok, a versenynek ugyanis egyetlen kritériuma, hogy a fellépők kizárólag anyanyelvükön énekelhetnek. A hagyományokhoz híven a tavalyi győztesek léptek először színpadra, ezután következtek a dalok. Ez alkalommal 17 énekes jelentkezett a megmérettetésre. A tinikategóriában 11, az ifjúságiban pedig 6 fiatal versengett az első helyért.

A fellépőket Vitkay-Kucsera Ágota egyetemi tanár és operaénekes, Erős Ervin zeneszerző és zenész, Szerda Árpád zenész, előadó értékelte az előadásmód, az énekhang és a kiejtés alapján. Vitkay-Kucsera Ágota kiemelte, hogy az idén is erős volt a mezőny.

– Elégedettek vagyunk a versenyzőkkel, ugyanis erős produkciókat láthattunk. Tapasztalható volt, hogy a profi módon foglalkoztak a fellépőkkel, amiért nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek, a felkészítő tanároknak és a fesztivál zenekarának. Ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy dinamikus és jó előadásokat hallhatott a közönség – tette hozzá.

A tinik korosztályában a harmadik díjat a temerini Halápi Réka Katarina, a másodikat pedig a törökbecsei Erős Lilla érdemelte ki, aki közönségdíjban is részesült. A kategória győztese a bácskertesi Szanka Emma lett. Az ifjúsági korosztályban a kúlai Fenyvesi Petronella érte el a harmadik helyezést, a magyarkanizsai Fábián Bálint a második helyre került. A 32. fesztivál győztes fellépője a temerini Erős Henrietta. A zsűri két különdíjat is odaítélt. Az egyiket a péterrévei Kovács Kira, a másikat pedig a nagybecskereki Mezei Áron vehette át kiváló szerepléséért.

Az est gála részében a Baraparty zenekar szórakoztatta a nagyérdeműt.

Nyitókép: A 32. Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedő díjazottjai, fotó: Ótos András