2024. május 19., vasárnap

Szlovén, horvát és hazai előadások

Ötvenedik alkalommal rendezik meg az Infant fesztivált Újvidéken

Szeptember elsején kezdődik az INFANT, az alternatív és új színházak nemzetközi fesztiválja, amelyet idén ötvenedik alkalommal rendeznek meg az újvidéki Szerb Nemzeti Színházban. A színházi seregszemlét A magasság embere című előadás nyitja meg, a Niši Népszínház társulata előadásában.

Aleksandar Popovski, a fesztivál szelektora fontosnak tartja, hogy a szemle különböző ablakokat nyisson meg, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy betekintsünk különböző színházakba.

– Tavaly ki akartunk próbálni valami nagyot és merészet, ami sikerült is. Elképzelésünket idén is folytatjuk. Igényes előadásokat hozunk a nézőknek, amelyek lehetővé teszik számunkra a különböző színházak megismerését – mondta Popovski.

Szeptember 8-án 19:30-tól a Szlovén Nemzeti Színház Frank V című előadását tekintheti meg a közönség, Miloš Lolić rendezésében.
Szeptember 10-én, 19:30-tól a Evangélium Dosztojevszkij szerint című előadást láthatja a publikum a Szerb Nemzeti Színház feldolgozásában.
Szeptember 11-én 19:30-tól pedig a Legenda című produkciót adja elő a zágrábi Gavella Városi Drámaszínház.

Az előadásokra jegyek a Szerb Nemzeti Színház pénztáránál vásárolhatók meg. A belépés csak a Legenda című előadásra ingyenes, amelyet a péterváradi erőd folyosóin mutatnak be. Az 50. INFANT zsűrijét Tanja Pjevac színésznő, Slobodan Skerlić forgatókönyvíró és rendező, valamint Dejan Dukovski drámaíró alkotja.

A díjazottak tiszteletére szeptember 12-én az Utolsó balkáni vámpír című produkciót adják elő.