2024. május 20., hétfő

Jövőre elmarad a soproni VOLT Fesztivál

Az éveken keresztül a magyarországi fesztiválszezont megnyitó soproni VOLT Fesztivál megrendezését a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel mondták le a szervezők.

Kádár Tamás, a Sziget, a Balaton Sound és a Telekom VOLT nagyfesztiválokat rendező Sziget Szervezőiroda cégvezetője szerint már az idei rendezvénysorozatot is jelentős költségmegszorításokkal tudták megrendezni, így ezt a súlyos döntést kellett meghozniuk a jövőre esedékes fesztivállal kapcsolatban, és egyben abeli reményének is hangot adott, hogy amint javul a gazdasági környezet, újra megtölthetik a soproni Lövéreket.

A Sziget Szervezőiroda közleményére a soproni fesztivál fővédnöke, a Magyar Telekom illetékesei is reagáltak, és azt közölték, hogy természetesen megértik a szervezők döntését.

Azt viszont nem szeretnénk, hogy a fesztiválozók élmény nélkül maradjanak, így az előttünk lévő hónapokban azon fogunk dolgozni, hogy valahogyan betöltsük azt az űrt, amit ebben az időszakban az elmaradó fesztivál okoz – jelentette ki Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és kommunikációs igazgatója.

Sopron polgármestere, Farkas Ciprián kiemelte, tudomásul veszik a szervezők döntését, és bíznak abban, hogy a nehezebb időszak elmúltával ismét otthont adhatnak a fesztiválnak – áll a szervezők közleményében.