2024. május 9., csütörtök

Magyar film a nyitóesten

Filmfesztivál Zomborban – A Bosnyák Ernő emlékét idéző életműdíjat posztumusz Puriša Đorđević kapta

Kedden este ünnepélyes keretek között megnyílt a jubiláris, 5. Zombori Filmfesztivál a Laza Kostić Kulturális Központ szervezésében. A rangos rendezvényt az ünnepelt hazai színművész, Ljiljana Stjepanović nyitotta meg.

Amint azt a népes közönséget, a vendégeket köszöntő Vesna Šašić fesztiváligazgató elmondta, Az utánunk jövőknek címszóval zajló, színes versenyprogramot tartalmazó filmes eseménysorozat a fiatal alkotókat helyezi reflektorfénybe.

Ebben az évben a Bosnyák Ernő emlékét idéző Specijalni Ernest nevű életműdíjat posztumusz adják át, mégpedig Puriša Đorđević rendezőt illeti meg, akinek lánya, Lidija Adrić veszi majd át az elismerést a ma, pénteken zajló záróünnepségen.

A vetítéseket több szabadtéri helyszínen tartják. A programban számos magyar alkotás is szerepel. A megnyitó estéjén Szász Attila Apró mesék című filmjét láthatták az érdeklődők a Városi Múzeum udvarán.

Részletes program az alábbi linken található: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057667890480

A nyitóeseményen és vetítésen résztvett Pribilla Attila, Zombor Város segédpolgármestere és Lennert M. Tímea, a Magyar Nemzeti Tanács tagja.

Nyitókép: A fesztivál Facebook oldala