2024. május 9., csütörtök

Rúzsa Magdi: Olykor épp a hátán cipel az Úr – VIDEÓ

Ferenc pápa április 28-án, pénteken érkezik Budapestre. Háromnapos látogatásának egyik állomásaként, szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában fiatalokkal találkozik. Mintegy tizenegyezer magyar fiatal vesz majd részt az eseményen, sokan a határokon túlról érkeznek. Az ünnepi alkalomból Rúzsa Magdi is énekel, Domine című dalát adja majd elő.

– Ferenc pápának énekelni és közben megérinteni ennyi fiatal lelkét nekem olyan, mint a legmagasabb kitüntetés. Annak idején, kamaszként egy hasonló eseményen érintett meg engem is igazán hitünk mélysége. A felkérés nekem azt üzeni, a Jóisten méltónak talált, egyébként nem jött volna utamba ez a hatalmas lehetőség és megtiszteltetés – nyilatkozta a kishegyesi származású énekesnő a Magyar Kurír katolikus hírportálnak, amikor a pápával való találkozás lehetőségéről, továbbá hitével kapcsolatos kérdésekre válaszolt.

Magdiról régóta köztudott, hogy mélyen megéli hitét, vallásához való kötődése pedig még gyermekkorában, szülőfalujában alakult ki benne.

– Egy kicsi katolikus vajdasági faluból indulva különösen fontos ez, hisz minket, a közösséget, azt a parányi magyarságot a vasárnapi misék erősítettek és tartottak össze. A hit, mindenen átívelően, ott volt mindig bennünk. Lehetett háború, béke vagy mélyszegénység.

Facebook/Rúzsa Magdi oldala

Facebook/Rúzsa Magdi oldala

Arra a kérdésre válaszolva, hogy hogyan készül a pápával való találkozásra, Magdi elmondta, erre nem igazán lehet felkészülni, csak örülni lehet az ilyen alkalmakkor az ember teljes lényével. Mint mondta, ha alkalma lenne a szentatyával való személyes beszélgetésre, csupán mélységes tiszteletét fejezné ki felé.

– Minden koncertemen beszélek Istenről és a hitemről, néha burkoltabban fogalmazok, néha nagyon egyértelműen. Mindig elmondom, se nem vagyok szent, se angyal, de igyekszem a magam hibáival, mindennapi dolgaival is jobb emberré válni és azt az utat választani, ami nem hagyja, hogy begyaluljon az a világ, ami az istentelenség felé vinne – zárta gondolatait Rúzsa Magdi. 

Nyitókép: Facebook/Rúzsa Magdi oldala