2024. április 30., kedd

Woodstock az ugaron Ópusztaszeren

A Woodstock az ugaron 2018-ban hatodik alkalommal tartja meg 4 napos (július 4–7.) fesztiválját az ópusztaszeri Akhal Ménesen, Szegedtől 20 km-re. A fesztivál az Anna and the Barbies zenekar szervezése, amely egy alig százfős rajongótáborból nőtte ki magát több napos összművészeti fesztivállá. A több mint 20 000 négyzetméternyi természetvédelmi terület ad otthont a fesztiválnak, ezen foglal helyet a nagyszínpad és másik 12 programhelyszín, a jurta-szállások, a kemping, egy kisebb tó is, na meg árnyékos, fás, bokros, erdős részek.
A helyszínen a fesztiválozók mellett továbbra is zavartalanul megfér a csodálatos ménes, mely megadja a hely igazi ember- és természetközeli hangulatát. A fesztivál sajátossága a helyszín egyediségén kívül Pásztor Annának és bandájának különleges vendégszeretete. A zenészek, művészek, barátok itt mind ismerik egymást, és teljes lazaságban szórakoznak napokig egymással és a közönséggel.
A legnagyobb zenekaroknak teret adó nagyszínpad mellett több alternatív helyszín várja a fesztivállátogatókat. A tábortűz akusztik színpad a központi jurtában található fedett kisszínpad, amelyen esténként tábortűz közben egy-egy ismert magyar rocksztár ad egyszálgitáros, ülős, akusztikus koncertet, és közben mesél a közönségnek. A nyugalomra vágyók ide bújhatnak el a hangos koncertek elől.
A kézműves hipszter diszkó a hajnalig tartó bulik helyszíne a magyar és nemzetközi alternatív zenei paletta és a naponta fellépő rocksztárok playlistjeiből válogatott zenékkel, tehetséges hazai DJ-kkel.
A chill zóna egy csendes eldugott sziget az erdő árnyékában jógával, chill-zenével, masszázzsal, baba-mama sarokkal és spirituális feltöltődési lehetőségekkel különböző mesterek közreműködésével.
A vásárt azok látogathatják, akik érdeklődnek a kézműves tevékenységek, a természetes anyagok és az újrahasznosítás iránt.
A filmsátorban naponta több magyar és nemzetközi zenei témájú és dokumentum-koncertfilmeket nézhetnek meg a fesztiválozók.
Az irodalmi sátorban íróakadémiás fiatal tehetségek programjai követhetők, minden, ami líra és próza, újságírás vagy bármi, ami a betűk bűvölésébe tartozik.
A tálentum színpad 5 művészeti ágban: színészet, tánc, cirkuszművészet, költészet, zene – bárkinek lehetőséget nyújt a bemutatkozásra, aki pályáz és bekerül.
A fröccsbusz és borfalu a magyar helyi termelői borok bemutatkozása, fröccsök, szörpök, limonádék helyszíne, míg a morzsa bisztró a tradicionális magyar ételek és a modern gasztronómia ötvözése házias és minőségi ételekkel – elérhető áron.
Ezenkívül lesznek külső helyszíni programok is, melyek célja a fesztivál látogatóival megismertetni a faluban megtalálható kulturális és turisztikai jellegzetességeket. A 2018-as Woodstock az ugaron a tavalyinál is több és színesebb, közel 100 programmal várja a pusztába vágyókat. A fellépők között szerepel a Supernem, a Vad Fruttik, az Anna and the Barbies, a Random Trip, Péterfy Bori, a Hiperkarma, a 30Y, az Ivan and the Parazol, a Jónás Vera Experiment, Soerii és Poolek, az Elefánt, a NAZA, az Apey and the Pea, Hangácsi Márton, Frenk, Mörk, a Grand Mexican Warlock, a Qalitons, az Electronic Sheeps, Ék, Antonia Vai, a River of Lust, Maszkura és a Tücsökraj, miközben a paletta folyamatosan bővül.
Gyermekeknek 6 éves kor alatt a belépés ingyenes, de 18 év alatt csak szülői kísérettel látogatható a fesztivál. Az elővételes kedvezményes bérleteket 12 500 forintért a tixa.hu rendszerében lehet megvásárolni a Woodstock az ugaron fesztiválra.
https://tixa.hu/Woodstock-az-Ugaron-2018.
A fesztiválozóknak számos lehetősége van megszállni. A Ménes területén található kempingben megszállhatnak sátorban, illetve lakókocsival is lehetséges a parkolás, Ópusztaszeren és környékén pedig számos vendégház várja az odaérkezőket.
Ópusztaszer könnyűszerrel megközelíthető vonattal, buszokkal is, de Szegedről magán buszjáratok is odaszállítják a fesztiválozókat a Ménesre. A fesztivál ideológiája és nem titkolt célja kiragadni a tömegeket az elektronika fogságából. Ennek szellemében lesz telefonparkoló, ami úgy működik, mint egy ruhatár, ahová a telefonjaikat tudják leparkolni a fesztiválozók. Aki napközben 8 órára letétbe helyezi a telefonját, kap egy értékes, 2 személyes kupont valamelyik tevékenységre, pl. lovaglásra.