2024. április 30., kedd

Veszélybe került Ivica Dačić

Mogadishuban kilenc ember veszítette életét a tegnapi terrortámadásban

Ivica Dačić külügyminiszter éppen a szomáliai elnöki palotában tartózkodott és az államfővel tárgyalt, amikor Mogadishuban, a fővárosban terrortámadást hajtottak végre. A Szerbiai Rádió és Televízió hírösszeállítása szerint a terrortámadást az elnöki palota közelében hajtották végre, a célpont pedig Szomália volt külügyminisztere volt.

Dačić elmondása szerint a robbanás hatalmas erejű volt. Azt is elmondta, hogy megnyugtatta vendéglátóját, miszerint nem ijedt meg különösképpen, „hiszen Szerbia megtapasztalta, hogy milyen az a bombatámadás”. Erre reagálva Szomália államfője állítólag azt mondta, hogy egy nyugati hatalmi tisztségviselő azonnal menekülőre vette volna.

A terrortámadást az eddigi értesülések szerint, együttműködve az Al Kaidával, a Harakat al-Shabaab al-Mujahideen terrorszervezet hajtotta végre. Kilencen életüket veszítették, egyebek mellett a volt külügyminiszter, tizenhárman pedig megsérültek.

Dačić később sem nyugodhatott meg, az SZRTV tudósítása szerint a szerb kormány repülőgépe hazafelé tartván kényszerleszállást hajtott végre Athénban.