2024. július 15., hétfő

Elhunyt Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze

Elhunyt Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze. A színész, operett- és operaénekes gyors lefolyású betegség következtében pénteken, 51 évesen, tragikus hirtelenséggel halt meg – közölte a Budapesti Operettszínház az MTI-vel.

Mint írták, a teátrum péntekre kitűzött Az Orfeum mágusa című előadása elmarad. Vadász Zsoltot a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Vadász Zsolt Ózdon született 1972-ben. A Gór Nagy Mária Színitanodában és a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában tanult színészetet és éneklést. 1997-től 2001-ig az egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, ahol operettek és musicalek főszerepeit alakította. 2000-2002 között a debreceni Csokonai Színházban játszott, ahol az operettszerepek mellett az operával is megismerkedett. 2001 óta volt a Budapesti Operettszínház művésze, ahol az operettirodalom legnépszerűbb bonviván szerepeit alakította.

Főbb operettszerepei között volt a Csárdáskirálynő Edwinje, a Marica grófnő Taszilója, A cirkuszhercegnő Mr. X-e, A mosoly országa Szu Csongja, a Cigányszerelem Jonelje, a Luxemburg grófja Renéje, a Cigánybáró Ottokárja, a Mágnás Miska Baracs Istvánja, a Mária főhadnagy Jancsó Bálintja. Operaszínpadon játszott A varázsfuvola (Tamino), a Szöktetés a szerájból (Belmonte), a Pillangókisasszony (Pinkerton), A köpeny (Luigi), a Traviata (Alfréd), a Hoffmann meséi (Hoffmann), a Parasztbecsület (Turiddu) és a Jenufa (Steva) című darabban. 2008-ban megkapta az évad operettszínésze elismerést.

Nyitókép: Facebook/Vadász Zsolt oldala