2024. április 27., szombat

Megvannak az idei kitüntetettek

Nagy Szebasztián birkózó kapja a pénzjutalommal járó Pro Urbe érdemérmet – Ülésezett a magyarkanizsai képviselő testület

Sorrendben a 25. ülését tartotta csütörtökön a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület a városházán.

A képviselők több mint húsz napirendi pontot tárgyaltak meg, melyek között szerepeltek üzletviteli programok elfogadásai, és a közintézmények munkaprogramjait is a hallgatóság elé tárták.

Többek között döntést hoztak arról is, hogy az idei évben kik kapnak majd a községnapi rendezvénysorozat keretén beül városi elismeréseket. A Pro Urbe díjak odaítéléséről is szavaztak.

Beszámoltak a Zentai Levéltár és a Regionális Hulladéktároló munkaprogramjáról is. Iskolaszékek tagjainak felmentéséről és újabb kinevezésekről is döntés született.

Puskás Károly felvétele

Puskás Károly felvétele

Az ülésről a VMSZ magyarkanizsai frakcióvezetője, Pletikoszity Tibor a helyszínen kiemelte a legfontosabb pontokat:

– Október közeledtével döntést kell hoznunk arról, hogy idén kik kapjanak községi elismerést. Most is van kire büszkének lennünk, mivel egy világbajnok birkózónk van, akit kitüntetünk, ő pedig Nagy Szebasztián. Ezúton is gratulálok neki és további sikert kívánok! Ezenkívül elismerő okleveleket és Pro Urbe Juventus díjakat is ki fogunk osztani az októberi díszülésen.

Határozat született a magyarkanizsai községi költségvetés első félévi teljesüléséről szóló beszámoló elfogadásáról. Ebben az időszakban a bevétel 526 millió dinár volt ami 43%-os megvalósulást jelent, a kiadás pedig 510 millió dinár ami 39%-nak felel meg.

A bevétel legnagyobb részét az adóbevételek, a tartományi és állami szintről jövő átutalások, valamint a vagyonból származó jövedelem képezik mint amilyen a kőolajjárulék, azaz a naftarenta.

A kiadási oldalon meg kell említeni a működési kiadásokat és támogatásokat az oktatás, a kultúra, a sport, az egészségügy, a szociális védelem és a mezőgazdaság terén, valamint a kapitális kiadásokat melyek közé olyan projektek sorolhatók mint a befejezett Smart City, a horgosi vízvezeték hálózat cseréje, az egészségháznak vásárolt autók és az úthálózat karbantartása.

Itt kell megemlítenem, hogy idén is lehet nem sokára pályázni nyílászárók cseréjére – emelte ki Pletikoszity Tibor.

A képviselő testület ülésén minden napirendi pontot megszavaztak, azaz elfogadtak a képviselők.

Nyitókép: Puskás Károly felvétele