2024. március 29., péntek
FORMULA–1

„Verstappen azt csinál, amit akar”

A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen nagyon magabiztos sikerét, valamint a Lewis Hamilton és George Russell révén második és harmadik helyen célba érő Mercedes istálló feltámadását emelte ki a vasárnapi F1-es Spanyol Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia, Daily Mail: „Max Verstappen még akkor is nyert volna, ha kikönyököl az autójából, és rádiót hallgat, hiszen így is több mint 24 másodperces előnnyel diadalmaskodott.” The Telegraph:

„Életjeleket mutatott a Mercedes, amely a dobogó két fokát is elfoglalta, miközben Max Verstappen uralkodott a barcelonai nagydíjon.”

Spanyolország, Marca: „Max Verstappen mindenféle megerőltetés nélkül nyerte meg a Spanyol Nagydíjat, ezzel F1-es pályafutása 40. diadalát aratta, és közelebb került sorozatban harmadik világbajnoki címéhez.” Mundo Deportivo: „Verstappen tarolt Barcelonában, a Mercedes pedig feléledt.”

Ez lesz a legkönnyebb vb-titulusa? Max Verstappent jelenleg nem lehet legyőzni (Fotó: Beta/AP)

Ez lesz a legkönnyebb vb-titulusa? Max Verstappent jelenleg nem lehet legyőzni (Fotó: Beta/AP)

Olaszország, Corriere dello Sport: „Verstappen kannibál módjára győzött. A Red Bull világbajnoki címvédőjének könnyed játszmája volt a barcelonai versenypályán.” Gazzetta dello Sport: „Verstappen azt csinál, amit akar: uralta a futamot Hamilton és Russell előtt.” Tuttosport: „Verstappen könnyedén nyert, a Ferrarik nagyon gyengék.”

Franciaország, L’Équipe: „Verstappen-show és egy unalmas futam.”

Ausztria, Kronen Zeitung: „Újabb erődemonstráció Max Verstappentől a Spanyol Nagydíjon. A világbajnoki címvédőt még egy »sárga lapos figyelmeztetés« sem tudta megakadályozni földön kívüli rajt-cél győzelmében.” Kurier: „Max Verstappen megállíthatatlan, és úgy tűnik, hogy jó úton jár sorozatban harmadik vb-címe felé.”

Svájc, Blick: „A Mercedes és leginkább Lewis Hamilton friss levegőt szimatol a Barcelonában elért dupla dobogó után.” Tages-Anzeiger: „A Mercedes újjászületett. Lewis Hamiltont és csapattársát csak az utolérhetetlen Max Verstappen győzte le.”

Nyitókép: Ez lesz a legkönnyebb vb-titulusa? Max Verstappent jelenleg nem lehet legyőzni (Fotó: Beta/AP)