2024. március 28., csütörtök

Jézus mindig velünk van

Tizenhat elsőáldozó Szenttamáson

A szenttamási Szent Kereszt felmagasztalása római katolikus templomban vasárnap elsőáldozást tartottak. A szentmisén ezúttal 8 kislány és 8 kisfiú vette magához először az oltáriszentséget. A szentbeszédben Zsúnyi Tibor atya kitért arra, hogy Jézus mindig velünk van, a tanulás alatt, munka közben és magányunkban is.

− Az elsőáldozókkal való próbán olyan információt tudatosítottunk magunkban, amiről Jézus is beszélt több alkalommal az evangéliumban, hogy jó, ha az ember a jelenlétben éli a mindennapjait. Úgy éli a mindennapjait, hogy amikor találkozik az Istennel, akkor ne másra gondoljon. Ne a hétköznapi problémákon, rutinokon gondolkozzon, mert a valóságban a legfontosabb az, hogy Istenre nézzünk – magyarázta Tibi atya.

Matarugin Elvira, a kicsik tanítónője megjegyezte, a harmadik osztályba járó elsőáldozók komolyan vették a rájuk bízott feladatot.

– Mindössze 16 elsőáldozónk volt, de a templom viszhangzott az énekektől, a szavalatoktól és az imáktól. Komoly próbákkal készültek a nagy napra, az atyával és Süge Zsolt hittantanárral csaknem egy hónapon át gyakoroltak. Széppé és ünnepélyessé tették mindannyiunk számára a mai napot. Büszke vagyok tanítványaimra – fogalmazott a tanítónő.

Az ünnepi ceremónia után a gyerekek, a szülők és a hívők számára agapét rendeztek a templomudvarban.

Nyitókép: (Paraczky László felvétele)